Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη φωτιές σε Κύθηρα και Ηλεία, υπό έλεγχο το μέτωπο στη Λέσβο

Σε εξέλιξη φωτιές σε Κύθηρα και Ηλεία, υπό έλεγχο το μέτωπο στη Λέσβο

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Μυλοπόταμος Κυθήρων, ενώ λίγο πριν τις 15:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κούμανι της Ηλείας. Υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο στη Λέσβο.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Μυλοπόταμος Κυθήρων. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση και σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αυτή την ώρα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σπίτια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και έξι αεροσκάφη, ενώ αναμένεται να φθάσουν στα Κύθηρα από την Πελοπόννησο, άλλοι 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος για οικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά στην Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 15:00 σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κούμανι της Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, πριν γίνει απειλητικό για το δρυόδασος της Φολόης.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

«Δεν υπάρχει αυτή της στιγμή ενεργό μέτωπο» δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, ανακοινώνοντας το ότι τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο, μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.
{{{ map }}}
«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές, τον στρατό, καθώς και το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας, οι οποίοι, με υπερπροσπάθεια, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά. Να συγχαρώ, επίσης, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την άμεση ανταπόκριση και τέλος τους πιλότους όλων των εναέριων μέσων, οι οποίοι για ακόμα μία φορά επέδειξαν ηρωισμό και αυτοθυσία» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Γαληνός, μαζί με αντιδημάρχους και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λέσβου, οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024