Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνοδο σε πληρότητες και τιμές κατέγραψαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο εξάμηνο

Άνοδο σε πληρότητες και τιμές κατέγραψαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο εξάμηνο

Θετικό είναι το πρόσημο της απόδοσης των ξενοδοχείων της Αθήνας για το α' εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού. Συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση κατά 4,9% της μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων και αύξηση κατά 5% της μέσης τιμής δωματίου, έναντι του αντίστοιχου εξαμηνου 2016. Ωστόσο, τονίζει η Ένωση, οι επιδόσεις του φετινού Ιουνίου ήταν χειρότερες των αναμενόμενων.

Θετικό είναι το πρόσημο της απόδοσης των ξενοδοχείων της Αθήνας για το 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης που δημοσιεύει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτά, παρατηρείται αύξηση κατά 4,9% της μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων και αύξηση κατά 5% της μέσης τιμής δωματίου, στο 6μηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, έναντι του αντίστοιχου 6μηνου 2016.

Οι επιδόσεις του φετινού Ιουνίου ωστόσο, τονίζει η Ένωση, δεν ήταν οι αναμενόμενες σε ό,τι αφορά την μέση πληρότητα που αυτή κινήθηκε με άνοδο 3,1% και την μέση τιμή δωματίου, που με τη σειρά της έκλεισε στο 2,3%.

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας, σημειώνει η Ένωση, έχουν διατηρήσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάκαμψη του προορισμού.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία «European Benchmarking» η Αθήνα παραμένει η δεύτερη φτηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ξεπερνώντας μόνο την Κωνσταντινούπολη σε τιμές, η οποία βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε και προχώρησε σε εντυπωσιακές εκπτώσεις της τάξης του 30% κατά μέσο όρο, όπως τονίζει η ΕΞ.Α.Α.Α

Από τα παραπάνω η Ένωση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τουριστική Αθήνα σταθερά και σταδιακά ανακάμπτει μετά από μια μακρά περίοδο πίεσης και ύφεσης, αν και δεν έχει επανέρθει, όπως τονίζεται, η απαραίτητη ισορροπία -ζήτησης και τιμών- στην ξενοδοχειακή δραστηριότητα.

Μάλιστα υποστηρίζει, ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν τα σημάδια της ανάκαμψης, όχι για πανηγυρισμούς, αλλά για την ανανέωση της ποιοτικής πρότασης του προορισμού προς τον επισκέπτη και για την χάραξη μιας μακρόπνοης στρατηγικής με προσήλωση σε στόχους που θα εξασφαλίσουν όχι μόνο το “τώρα” αλλά και το “αύριο” του προορισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024