Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακή αντιπαράθεση Πολάκη-Βαρουφάκη

Διαδικτυακή αντιπαράθεση Πολάκη-Βαρουφάκη

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σχέδιο Β που κάνει ο Γ.Βαρουφάκης στο βιβλίο του προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη. Ο τελευταίος απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου στον πρώην υπουργό για να ακολουθήσει αντιπαράθεση.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σχέδιο Β που κάνει ο Γ.Βαρουφάκης στο βιβλίο του προκάλεσαν την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη. Ο τελευταίος απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου στον πρώην υπουργό για να ακολουθήσει αντιπαράθεση.

Ο κ. Πολάκης είπε, μεταξύ άλλων, στον πρώην υπουργό Οικονομικών: «Επειδή εγώ τιμώ έναν αγώνα που δώσαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015, επειδή σεβόμουν ένα κρασί που ήπιαμε παρέα στα Χανιά ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για σένα όλο αυτό το διάστημα πάρα το ότι προφανώς διαφωνούσα με την πολιτική σου άποψη. ΟΜΩΣ…»

Για να τον κατηγορήσει στη συνέχεια ότι με τη συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα, «περνάς συνειδητά απέναντι».

Και καταλήγει: «Αν το κάνεις για προώθηση του βιβλίου είσαι πολύ λίγος .. Αν το κάνεις για ευρύτερους πολιτικούς λόγους τότε είσαι πολύ ύπουλος… Κρίμα, δεν περίμενα να γίνεις στοιχείο του πολέμου φθοράς από το προηγούμενο σύστημα εξουσίας.»

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

«Παύλο Πολάκη, Επειδή τον αγώνα τον δίναμε πολύ πριν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Επειδή και τότε, από το 2010, συνειδητά έβγαινα στα κανάλια των μιζαδόρων της διαπλοκής και έγραφα στις φυλλάδες τους, για να κατακεραυνώνω τους ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ -καθώς διαφορετικά εκατομμύρια συμπολιτών μας θα έμεναν εγκλωβισμένοι μπροστά στα πρωτοσέλιδα και στις οθόνες να ακούνε αποκλειστικά τα ψέματα περί εξόδου στις αγορές και της υπέρβασης της κρίσης μέσω Μνημονίων και λιτότητας.

» Επειδή τίποτα δεν έχει αλλάξει σήμερα, εκτός από το πολιτικό προσωπικό που εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές και που λέει τώρα το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

» Επειδή οι ΒΑΣΤΑ ΓΙΕΡΟΥΝ έχουν δικαιωθεί από εκείνους που σήμερα χαρακτηρίζουν ως αυταπάτη τον αγώνα μας εναντίον του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

» Επειδή οι ΒΑΣΤΑ ΓΙΕΡΟΥΝ γιορτάζουν όταν βλέπουν τους ‘δικούς μας’ να απαξιώνουν το σχέδιο με το οποίο είχαμε συμφωνήσει να πορευτούμε (ώστε να δικαιολογήσουν την μη χρήση του) …για αυτό τον λόγο συνεχίζω ακριβώς αυτό που κάναμε τότε όλοι μαζί.

» Με την ευχή της συμφιλίωσης στην βάση της σύγκρουσης με την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, όχι μόνο όσων ήμασταν τότε μαζί αλλά και άλλων που από το 2010 έπεσαν θύματα στην παράλογη και μισανθρωπική λογική των Μνημονίων και της χρεοδουλοπαροικίας, σε χαιρετώ.»

Και η ανταπάντηση Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο του κ. Βαρουφάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων, στο Facebook:

«ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, επειδή έκανες το λάθος να μου απαντήσεις και μάλιστα επιθετικά, ΑΚΟΥ για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ:

1) ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ κανένα αγώνα με το να δημοσιεύεις ηχογραφημένες συνομιλίες συνεδριάσεων και SMS που αντάλλαξες με τον άνθρωπο που σε έκανε υπουργό ,αλλά το μόνο που κάνεις είναι να καλλιεργείς την κατινιά, την πολιτική της κλειδαρότρυπας και του survivor, ρίχνοντας νερό στο μύλο του παλιού συστήματος εξουσίας και διαπλοκής που έχει ποντάρει στην αριστερή παρένθεση, αλλά έχει χάσει ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ μέχρι τώρα και ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τρόπο να τραυματίσει την κυβέρνηση. Είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, για αυτό το λόγο σε προβάλλουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΡΙΖΑΝ ΧΥΔΑΙΑ στις φυλλάδες τους και στα τζαμπατζοκάναλα τους !!!

2) Επειδή ‘διάβασα και έκλαψα’ το σχέδιο σου, ειδικά όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε πουθενά αλλού στήριγμα, αποφασίσαμε συλλογικά να υπογράψουμε έναν συμβιβασμό για να μην οδηγήσουμε στη καταστροφή τα φτωχά και μεσαία στρώματα και να μη χρεώσουμε την αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με μια ιστορική και ανεπίστρεπτη ήττα.
Γιατί εκεί οδηγούσε το σχέδιο σου…»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024