Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι τρεις από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση Σώρρα

Ελεύθεροι τρεις από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση Σώρρα

Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές Αρχές, άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές Αρχές, άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ και επιπλέον με τους όρουςτης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά τον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι διαχώρισαν τη θέση τους από τον Αρτέμη Σώρρα, κρατώντας αποστάσεις από τον ιδρυτή του φορέα Ελλήνων Συνέλευσις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να αναφέρθηκαν και οι συγκατηγορούμενοι του Σώρρα στην επιλογή του να μη βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να απολογηθεί για τις δικές του ενέργειες, όπως αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, φέρονται να επικαλέστηκαν – κατά τις ίδιες πηγές – την περιβόητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία, προτού αυτή αναιρεθεί από τον Αρειο Πάγο, ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής του αμύθητου ποσού των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος Χρήστος Καρακώστας, υποστήριξε πως «οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία», ενώ ο εκ των κατηγορουμένων, κ. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να ήταν εδώ, γιατί «θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του, κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλα.

Μίνα Μουστάκα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024