Η IAAF επέβαλε προσωρινό αποκλεισμό στον Φρέντερικς
Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το μέλος του συμβουλίου της, Φράνκι Φρέντερικς, τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό, όσο εκκρεμεί έρευνα σε βάρος του για ενδεχόμενη παράβαση των κανόνων δεοντολογίας. Ο παλαίμαχος σπρίντερ από τη Ναμίμπια βρίσκεται στο «στόχαστρο» έρευνας για πληρωμές που έλαβε από τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ, γιό του πρώην προέδρου της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, την ημέρα που το Ρίο επικράτησε στην ψηφοφορία για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το μέλος του συμβουλίου της, Φράνκι Φρέντερικς, τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό, όσο εκκρεμεί έρευνα σε βάρος του για ενδεχόμενη παράβαση των κανόνων δεοντολογίας.
Ο παλαίμαχος σπρίντερ από τη Ναμίμπια βρίσκεται στο «στόχαστρο» έρευνας για πληρωμές που έλαβε από τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ, γιό του πρώην προέδρου της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, την ημέρα που το Ρίο επικράτησε στην ψηφοφορία για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2017 και ύστερα από καταγγελίες διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», ο Φρέντερικς, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση των Αγώνων του 2024, ενώ έθεσε επίσης εαυτόν εκτός της ομάδας εργασίας που σύστησε η IAAF για την διερεύνηση των καταγγελιών για το ντόπινγκ στη Ρωσία.
Από την πλευρά του, ο 50χρονος Φρέντερικς απορρίπτει τους εναντίον του ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ένα ποσό 300.000 δολαρίων καταβλήθηκε στην εταιρεία του ως ανταμοιβή για νόμιμη εργασία.
Ο παλαίμαχος σπρίντερ έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά του προσωρινού αποκλεισμού του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)
- Νέα Αριστερά: Ουσιαστικές λύσεις στους αγρότες τώρα – Αρκετά με την επικοινωνιακή διαχείριση
- Η ταχυδρομική υπηρεσία της Δανίας πρόκειται να σταματήσει την παράδοση γραμμάτων μετά από 400 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442