
Στις 20 Ιουλίου η συζήτηση στο ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος
O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) για την Ελλάδα είναι έτοιμη και έχει αποσταλεί ήδη στο Εκτελεστικό του Συμβούλιο. Το θέμα θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.
O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) για την Ελλάδα είναι έτοιμη και έχει αποσταλεί ήδη στο Εκτελεστικό του Συμβούλιο.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Τόμσεν δήλωσε ότι η ανάλυση θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.
Ως προς τη θέση του Ταμείου, ο Δανός οικονομολόγος είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της μέσω των αγορών, χωρίς τη στήριξη από το ΔΝΤ και τον ESM.
«Αν η Ελλάδα μπορεί να αρχίσει την επαφή με τις αγορές, αυτό ήταν σίγουρα ευπρόσδεκτο», δήλωσε ο Π.Τόμσεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ρόδος: Η σύγχρονη κεραμική συναντά την ιστορία στη Biennale που φέρνει 42 καλλιτέχνες από 18 χώρες
- ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και πληθωρισμό στο 4,2%
- Η Θεοπούλα έγινε «ΕΛΑΣίτισσα»… και κάνει θραύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442