Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου FUE στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 22 έως το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, στους ειδικά διαμορφωμένους χειρουργικούς χώρους της Κεντρικής Κλινικής Bergmann Kord, από διεθνώς αναγνωρισμένους γιατρούς.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις της μεθοδολογίας και της τεχνολογίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE, με απώτερο στόχο να συνεισφέρει στην υλοποίηση νέων καινοτομιών στο συγκεκριμένο, συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της Ιατρικής.

Στο διάστημα τριών ημερών, διεξήχθησαν επιστημονικές διαλέξεις καθώς και προγραμματισμένες “live” επεμβάσεις Μεταμόσχευσης Μαλλιών, με την εξελιγμένη μέθοδο FUE (Follicular Unit Extraction), για την παρακολούθηση τους από τις ομάδες των συμμετεχόντων γιατρών.

Η τεχνική FUE, τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει υψηλή θέση στις επιλογές ανδρών και γυναικών, ως μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Τριχόπτωσης, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στα υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα χειρουργεία των Κλινικών Μαλλιών Bergmann Kord, στο Χαλάνδρι, παρευρέθηκαν 150 και πλέον ιατροί, διακεκριμένοι χειρουργοί, επιστημονικοί συνεργάτες, εξειδικευμένοι νοσηλευτές και λοιποί εμπλεκόμενοι σε όλο το φάσμα λειτουργιών της σύγχρονης μεθόδου, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Καναδά και πλήθος άλλων χωρών, για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Μεταξύ αυτών, ορισμένοι συμμετέχοντες ήταν οι Alejandro Chueco, M.D. and Koray Erdogan, M.D. (Scientific Director), Bijan Feriduni, Emorane Lupanzula, Alex Ginzburg, Hussain Rahal, Antonio Ruston, Jerry Wong, Ronald Shapiro, David Josephitis, Piero Tesauro και Jerry Cooley. Οι κορυφαίοι αυτοί επιστημόνες, προερχόμενοι από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές χειρουργών, ασχολούνται συστηματικά με την εκπαίδευση και την έρευνα, ως μέλη του Ινστιτούτου FUE.

Έτσι, με τη συνδρομή τους, επιτεύχθηκε η προώθηση της ακρίβειας, της ικανότητας, της επιμέλειας και της επάρκειας στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών. Με στόχο τη βαθιά κατανόηση της τεχνικής, αναφορικά με τον χειρουργικό σχεδιασμό, συνέβαλαν στη βελτίωση της ραγδαία εξελισσόμενης μεθόδου αποκατάστασης των μαλλιών FUE, σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επιπλέον, σημαντική παρουσία και συμμετοχή στο συνέδριο είχαν οι εκπρόσωποι της Δημοσιογραφίας, από όλο το φάσμα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, την ολοκλήρωση του Workshop σηματοδότησε δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, το προεδρείο του Διεθνούς Ινστιτούτου FUE, βράβευσε τους βασικούς συντελεστές επιτυχίας του συνεδρίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καθοριστική συμβολή των Κλινικών Μαλλιών Bergmann Kord, με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην πρόεδρο του ομίλου Kord Group Βασιλικής Κορδερά.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο