Ιταλία: Β’ γύρος δημοτικών εκλογών χωρίς τα Αστέρια του Γκρίλο
Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών διεξάγεται σε περισσότερους από εκατό δήμους της Ιταλίας με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν δήμοι όπως της Γένοβα, του Κόμο, της Λα Σπέτσια, της Πάδοβα. Εκτός οι υποψήφιοι του Μπέπε Γκρίλο, μέγα ζητούμενο το ποσοστό της αποχής.
Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών διεξάγεται σε περισσότερους από εκατό δήμους της Ιταλίας με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν δήμοι όπως της Γένοβα, του Κόμο, της Λα Σπέτσια, της Πάδοβα.
Σχεδόν σε όλα τα αστικά κέντρα, όπου έχουν στηθεί οι κάλπες, οι κάτοικοι θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στον υποψήφιο της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.
Κύρια στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα, είναι η αποχή και η στάση των ψηφοφόρων του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
Στον πρώτο γύρο, τα αποτελέσματα του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο ήταν απογοητευτικά, καθώς αποκλείστηκαν οι υποψήφιοί του. Ο ίδιος δεν έχει δώσει καμία οδηγία στους υποστηρικτές του.
Η κεντροδεξιά, πάντως, η οποία στον πρώτο γύρο εξασφάλισε προβάδισμα, ευελπιστεί να κατακτήσει δέκα περίπου πρωτεύουσες νομών σε σύνολο είκοσι δύο.
Ο τέως πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι -νυν επικεφαλής της κεντροαριστεράς- αποφάσισε, πάντως, να μην πάρει ενεργά μέρος στην προεκλογική περίοδο των τελευταίων εβδομάδων, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ήταν σαφώς πολύ δραστήριοι.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 12 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση


