Δεκάδες νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν. Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε στο όχημά του με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, ενώ αργότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Παρατσινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν.
Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε στο όχημά του με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, ενώ αργότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Παρατσινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.
Μεταξύ των θυμάτων στην Κουέτα βρίσκονται και επτά αστυνομικοί. Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά του για να το ελέγξει σε σημείο ελέγχου.
Άλλα 19 άτομα τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ουασίμ Μπαϊγκ, εκπρόσωπος Τύπου του γενικού νοσοκομείου στην Κουέτα. Εννέα στελέχη των μονάδων ασφαλείας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, δήλωσε ο Φαρίντ Σουμαλάν, γιατρός στο νοσοκομείο.
Η Τζαμάατ ουρ Αχράρ, οργάνωση που προέρχεται από τους Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα μήνυμα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος τύπου της, Άσαντ Μανσούρ.
«Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν ωσότου ένα πραγματικό σύστημα σαρίας εφαρμοστεί στο Πακιστάν» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.
Το απόγευμα της Παρασκευής, σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων βορειοανατολικά, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Παρατσινάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Η διπλή επίθεση διαπράχθηκε σε μια αγορά και οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 3 λεπτών η μία από την άλλη, επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Ουαζίρ Χαν Ουαζίρ. Το Παρατσινάρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα για το ιφτάρ, το δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ειρηνικός: Νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ σκοτώνει 3 ανθρώπους που επέβαιναν σε σκάφος
- Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για τον νέο παγκόσμιο δασμό 10%
- Η Ουκρανία έπληξε με drones εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στη Ρωσία, σε απόσταση 1.400 χλμ. από τα σύνορα
- Λίβανος: Τουλάχιστον 12 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα – Θέτουν πλέον σε κίνδυνο την εύθραυστη εκεχειρία
- Παλαιό Φάληρο: Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω καθίζησης του οδοστρώματος
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Μπορώ να ζήσω χωρίς να είμαι Αρχιεπίσκοπος