Τετραήμερη γιορτή κινηματογράφου στη Γαλλία
...
Για τέσσερις ημέρες και με γενική είσοδο 4 ευρώ, όλες οι κινηματογραφικές αίθουσες στη Γαλλία θα προβάλλουν ταινίες, με τους θεατές να επιβραβεύονται βλέποντας επιπλέον ένα 5λεπτο απόσπασμα της πολυαναμενόμενης ταινίας Valerian (Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες) του Λικ Μπεσόν, ή ταινίες στην Όπερα της Βαστίλης ή αποκτώντας τα γυαλιά του Γκοντάρ σε δημοπρασία στην 33η Γιορτή Κινηματογράφου.
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κινηματογραφικών Αιθουσών.
Το εισιτήριο των 4 ευρώ που ισχύει καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους για τους θεατές κάτω των 14 ετών, θα ισχύει ανά προβολή για όλες τις ηλικίες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης, χορηγοί της οποίας είναι οι σκηνοθέτες Λικ Μπεσόν και Μπερτράν Μπλιέ, οι ηθοποιοί Ντιντιέ Μπουρντόν και Μαρίνα Φόις.
Από την καθιέρωσή της το 1985, η Γιορτή Κινηματογράφου έχει καταγράψει συνολικά περισσότερες από 90 εκατομμύρια εισόδους σε αίθουσες.
Πέρυσι, σχεδόν 3 εκατομμύρια θεατές επωφελήθηκαν από τη διοργάνωση, με την προσέλευση να αυξάνεται κατά 5% σε σχέση με το 2015 χάρη κυρίως στην ταυτόχρονη προβολή της κωμωδίας Camping 3 και παρά τον ανταγωνισμό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου συμμετέχει σε αυτή τη νέα διοργάνωση με μια σειρά εκδηλώσεων, στο Παρίσι και στην περιφέρεια, που απευθύνονται σε κάθε κοινό: προβολές, εργαστήρια και δημοπρασία που θα οργανωθεί στον οίκο Drouot στο Παρίσι στις 29 Ιουνίου.
Μια από τις φορεσιές της Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία Jackie, η σανίδα του σερφ από την ταινία Brice de Nice, τα σκαρπίνια της Σοφί Μαρσό στην τηλεταινία Une histoire d’ame και ένα ζευγάρι γυαλιά του Ζαν-Λικ Γκοντάρ θα πωληθούν σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στην οργάνωση “Reve de Cinema” (Όνειρο κινηματογράφου) που οργανώνει προβολές στα νοσοκομεία.
Η Γιορτή Κινηματογράφου θα είναι επίσης μια ευκαιρία να ανοίξουν για το μεγάλο κοινό οι πύλες κινηματογραφικών σχολών όπως η Femis στο Παρίσι ή αυτές των στούντιο μεταγλώττισης στο Μοντρέιγ.
Η Όπερα της Βαστίλης αφιερώνει την 25η Ιουνίου στην ψηφιακή δημιουργία, με συζητήσεις, προβολές και εργαστήρια.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στον «αέρα» η Κεντρική Επιτροπή – Παρόντες οι «κομμένοι» – Εν αναμονή αποφάσεων
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
- «ΠΑΣΟΚ… άρα on air»: Το πρώτο επεισόδιο του vidcast «ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442