Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Κοτζιά με τον νέο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας Κοτζιά με τον νέο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό.

Μία πρώτη συνάντησηγνωριμίας έχουν αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό.

Την κατ’ ιδίαν συζήτηση των δύο υπουργών και τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας το οποίο θα παραθέσει ο κ. Κοτζιάς στον κ. Νιμιτρόφ, αφού προηγουμένως οι δύο υπουργοί (γύρω στις 13:00) παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα μηνύματα που έλαβε από τις τηλεφωνικές συζητήσεις που είχε προσωπικά με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και με τον κ. Ντιμιτρόφ, αλλά και από την τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών,«δείχνουν μια καλή διάθεση, μια πρόθεση να τελειώσουμε με τον αλυτρωτισμό».

Πρόσθεσε ότι «δεν θα υπάρχει πιο ευτυχής άνθρωπος από εμένα αν τελειώνουμε με αυτή την ιστορία που μετατρέπει, όπως λέω πάντα, την ιστορία από σχολείο σε φυλακή».

Μολονότι πολλοί έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο ονοματολογικό, η πρώτη αυτή συνάντηση αναμένεται να είναι αναγνωριστική και δεν πρόκειται οι συζητήσεις να μπουν στην ουσία του ονοματολογικού.

Ενδεχομένως, όπως εκτίμησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, να συζητηθεί η μέθοδος και η διαδικασία με την οποία θα συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Αναμένεται, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για τη διμερή συνεργασίατων δύο χωρών, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέες συνεργασίες στο πεδίο τωνΜέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις δύο χώρες, η υιοθέτηση των οποίων, τα τελευταία δύο χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση του κλίματος και των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024