Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί να «κάψει» τον Τραμπ ο τέως διευθυντής του FBI;

Μπορεί να «κάψει» τον Τραμπ ο τέως διευθυντής του FBI;

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του τέως διευθυντή του FBI στην αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία του 2016. Ο Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε από τον Τραμπ, έχει ήδη δώσει ένα στίγμα των όσων θα πει.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του τέως διευθυντή του FBI στην αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και των επαφών που είχε ο σύμβουλος σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν με τον Ρώσο πρέσβη.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ, που απολύθηκε από τον Τραμπ, έχει ήδη δώσει ένα στίγμα των όσων θα πει: γνωστοποίησε ήδη ότι ο Τραμπ τού είχε ζητήσει να σταματήσει την έρευνα για τον Φλιν.

Σύμφωνα με τον Κόμεϊ, ο Τραμπ στην συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, τού είπε: «Ελπίζω ότι θα βρεις έναν τρόπο να απαλλάξεις τον Φλιν από αυτό» σύμφωνα με το γραπτό κείμενο της κατάθεσης, που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στην εξέλιξη της κατάστασης, γίνεται φανερό ότι η κατάθεση του Κόμεϊ κλιμακώνει την άσκηση της πολιτικής πίεσης που δέχεται ο Τραμπ στο εσωτερικό των ΗΠΑ, μετά τους ισχυρισμούς που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την βοήθεια που του προσέφερε η Μόσχα, προκειμένου να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν παράλληλα, ότι η κατάθεση του Κόμεϊ θα μπορούσε να ενισχύσει τη νομική βάση μιας υπόθεσης απαγγελίας κατηγορίας σε βάρος του προέδρου Τραμπ, για προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης,

Ωστόσο, κατά την γενικότερη εκτίμηση που έχει διαμορφωθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Κόμεϊ εμφανίζεται συγκρατημένος και δεν προβαίνει σε ουσιαστικές αποκαλύψεις που θα μπορούσαν να εδραιώσουν την έναρξη μίας νομικής διαδικασίας αποπομπής του Τραμπ από τα προεδρικά καθήκοντά του.

Παρά το γεγονός ότι ένας εν ενεργεία Αμερικανός πρόεδρος είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, η παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης (στην περίπτωση που μια τέτοια κατηγορία αποδειχθεί) θα μπορούσε να λειτουργήσει ως νομική βάση για μία ενδεχόμενη αποπομπή του.

Ο δικηγόρος του προέδρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την κατάθεση του Κόμεϊ. Ο πρόεδρος είναι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι ο Κόμεϊ επιβεβαίωσε τελικά και δημόσια ότι ο ίδιος είχε πει προηγούμενα, αναφορικά με την μη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του, για το ζήτημα της ρωσικής εμπλοκής.»

Ο Κόμεϊ από την πλευρά του, προσφέρει μία λεπτομερή εικόνα για τις στιγμές αμηχανίας που είχε με τον Τραμπ, στις επτά σελίδες της αναφοράς του, προς την Επιτροπή των Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας.

Το FBI εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα γύρω από τον Μάικ Φλιν στο συνολικό πλαίσιο της έρευνας που διερευνά ενδεχόμενες επαφές μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024