Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Γνωρίζω καλά που ήρθα» δήλωσε ο Μπέσνικ Χάσι

«Γνωρίζω καλά που ήρθα» δήλωσε ο Μπέσνικ Χάσι

Ο νέος προπονητής Μπέσνικ Χάσι, ο νέος αθλητικός διευθυντής Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος, αλλά και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα στο τμήμα σκάουτινγκ, ανέλαβαν και επίσημα πλέον τα καθήκοντά τους στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν τον νέο τεχνικό τους, ο οποίος τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε και έθεσε ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League...

Ο νέος προπονητής Μπέσνικ Χάσι, ο νέος αθλητικός διευθυντής Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος, αλλά και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα στο τμήμα σκάουτινγκ, ανέλαβαν και επίσημα πλέον τα καθήκοντά τους στον Ολυμπιακό.

Η παρουσίαση εκ μέρους της ΠΑΕ έγινε από τον Γιάννη Βρέντζο, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο και είπε:

«Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τον νέο αθλητικό διευθυντή της ομάδας Μάριο Ουσίγιος, τον νέο προπονητή μας Μπέσνικ Χάσι και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος θα πλαισιώσει το τεχνικό τμήμα και το τμήμα σκάουτινγκ και θα έχει και την ευθύνη παρακολούθησης των δανεικών παικτών. Τους καλωσορίζουμε και πιστεύουμε πως με την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα βοηθήσουν στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Ο Μάριο έχει μεγάλη εμπειρία από τη Μάλαγα, οργάνωσε εκεί ένα από τα καλύτερα τμήματα σκάουτινγκ στην Ευρώπη έχοντας σημαντικές μεταγραφικές επιτυχίες. Στους στόχους είναι η ανάπτυξη των Ακαδημιών και η ενσωμάτωση των παικτών στην ομάδα.

Ο Μπέσνικ έχει μεγάλη εμπειρία σε πρωταθλητισμό, έχει σημαντική και πετυχημένη παρουσία σε ευρωπαϊκούς αγώνες και στα προκριματικά του Champions League, κάτι που είναι μια κρίσιμη διαδικασία. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των ακαδημιών της Άντερλεχτ με την εξέλιξη σημαντικών ποδοσφαιριστών, που σήμερα είναι μεγάλα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είχαμε μια σειρά επαφών με τον Μπέσνικ και συζητήσαμε όλα τα δεδομένα για το πλάνο της επόμενης περιόδου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση για την επιλογή του προπονητή. Η ιστορία λέει ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε προπονητές από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Καλό είναι να υπάρχει υπομονή, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής για όλους.

Σχετικά με τις μεταγραφές, είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση με σημαντικούς παίκτες. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, ο πρόεδρος έχει αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση. Ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, που ξεπερνούν τα ελληνικά δεδομένα, πολλές φορές και τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες, αφού η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη επιλογή για πολλούς παίκτες. Δεν είναι μόνο η κρίση, αλλά το περιβάλλον που υπάρχει και η γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν βοηθούν. Για παράδειγμα έχει κατατεθεί μια πολύ σημαντική προσφορά για τον Ροντρίγκες, όμως η επιλογή του είναι να μείνει στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Σήμερα διαβάσαμε για το όνομα του Λαβέτσι. Αν οποιοσδήποτε πιστεύει πως ένας παίκτης με μισθό 20-25 εκατομμύρια ευρώ μικτά, θα έρθει, τότε αυτός που το γράφει αναλαμβάνει και την ευθύνη σε σχέση με τους φιλάθλους. Εμείς ως διοίκηση θα κάνουμε το καλύτερο για την ενίσχυση του Ολυμπιακού».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ουσίγιος, ο οποίος τόνισε: «Γνωρίζω πολύ καλά πού ήρθα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλο σύλλογος με τεράστιες προσδοκίες και τον ευχαριστώ που με επέλεξε. Δεσμεύομαι να εργαστώ όσο καλύτερα μπορώ και σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας, με πρώτο και πιο άμεσο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή για το τι θέλει η ομάδα και βασιζόμαστε στην επιθετική φιλοσοφία που έχει. Ξέρω πολύ καλά πως επικοινωνιακά αυτό που προκαλεί την προσοχή είναι τα ονόματα, όμως η δική μας σκέψη πάει ακόμη πιο πέρα, γιατί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, ο οποίος είναι να μεγαλώσουμε την ομάδα και να πηγαίνει ένα βήμα πιο μπροστά. Ο καθένας από την πλευρά του θα κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του για να βοηθήσει τους παίκτες της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας. Είναι προφανές πως για το μέγεθος του συλλόγου θα φέρουμε τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε. Τέλος, θέλω να πω πως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να δώσεις εύκολα χρόνο, αλλά θέλω να ζητήσω να μας δώσετε λίγο χρόνο, σε μένα και τον προπονητή και θα δείτε την αγάπη μας για το σύλλογο».

Από τη δική του μεριά, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι, αφού ξεκαθάρισε πως είναι η πρώτη φορά που μιλάει ως προπονητής του Ολυμπιακού και πως δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη μέχρι τώρα, αφού μέχρι τώρα δεν υπήρχε συμφωνία, στη συνέχεια είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Αντιμετώπισα τον Ολυμπιακό δύο φορές με την Άντερλεχτ και κατάλαβα το μεγαλείο και την ατμόσφαιρα του γηπέδου, σε σημείο μάλιστα που κάποιοι παίκτες μου φοβήθηκαν. Ευχαριστώ τη διοίκηση που μου έκανε την τιμή να με επιλέξει. Έρχομαι με μεγάλες φιλοδοξίες και με πρώτο στόχο να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Γνωρίζω πως ένας από τους λόγους που επιλέχθηκα ήταν η εμπειρία μου στα προκριματικά, τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής.

Ξέρω πολύ καλά τον Ολυμπιακό, είχα δει έξι αγώνες πριν τις επαφές και αρκετούς μετά. Γνωρίζω τους παίκτες καλά. Είχα συζητήσεις με τον Ουσίγιος, τον Κοβάσεβιτς και τον Μοντέστο για όλους τους παίκτες, αλλά και για τους δανεικούς. Όλοι οι παίκτες θα έχουν ίσες ευκαιρίες. Κάποιοι διεθνείς θα ενσωματωθούν καθυστερημένα κι έτσι κάποιοι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν μέλη του ρόστερ. Θα πάρω και τέσσερις παίκτες από τις ακαδημίες για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Θέλω να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Προσπαθούμε και θα δούμε πόσο γρήγορα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Οι προπονητές είμαστε παράξενοι άνθρωποι, θέλουμε όλους τους παίκτες από την πρώτη μέρα, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει η φιλοδοξία από όλους να γίνει το συντομότερο δυνατό για να έχουμε την ομάδα μας όσο πιο έτοιμη γίνεται στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς, στις 26 ή 27 Ιουλίου».

Στο σημείο αυτό ο Γιάννης Βρέντζος ξεκαθάρισε πως όταν ο Χάσι μιλάει για τέσσερις παίκτες από τις Ακαδημίες, δεν εννοεί τον Ρέτσο, τον Νικολάου, τον Ανδρούτσο και τον Μανθάτη, καθώς αυτοί είναι ήδη μέλη της πρώτης ομάδας, αλλά εννοεί νέα παιδιά.

Σε ερώτηση προς τον Χάσι, για το κατά πόσο η ομάδα θέλει ενίσχυση, ο Αλβανός τεχνικός απάντησε: «Θα δούμε πρώτα αυτούς που βρίσκονται στην ομάδα και θα γνωρίσουμε και τους υπόλοιπους παίκτες. Ξέρουμε καλά σε ποιές θέσεις χρειαζόμαστε ενίσχυση και έχουμε αποφασίσει με τους συνεργάτες μου. Όμως δεν έχει νόημα να πούμε ότι θέλουμε ενίσχυση εδώ ή εκεί. Γνωρίζουμε τη δουλειά μας και τις ανάγκες της ομάδας».

Και για το αν έχει ως προτεραιότητα την πρόκριση στους ομίλους του Champions League ή το να δημιουργήσει μια ομάδα για το μέλλον, είπε: «Ο Ολυμπιακός δεν είχε εμπειρία στα προκριματικά και δεν ήξερε πώς να προετοιμαστεί κατάλληλα. Εγώ έχω αυτή την εμπειρία. Θα πρέπει να βρούμε παίκτες το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, αλλά το πιο σημαντικό ματς είναι στις 26-27 Ιουλίου. Γι’ αυτό θέλω να έχω την ομάδα όσο πιο έτοιμη γίνεται και με το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο για τα προκριματικά. Δεν είναι εύκολη η προετοιμασία γι’ αυτά τα ματς. Ακόμη και τα φιλικά που θα δώσουμε θα είναι σαν τα ματς των προκριματικών. Έχουμε πολλούς διεθνείς που θα ενσωματωθούν αργά, αλλά θα έχουν αρκετό χρόνο ώστε να είναι έτοιμοι».

Ο Ουσίγιος ρωτήθηκε για το αν θα ασχολείται με την καθημερινότητα της ομάδας και αν θα υπάρξουν αλλαγές στο σκάουτινγκ κι αυτός δήλωσε: «Η ενδεκάδα που θα παίζει, η προπόνηση και ό,τι αφορά την ομάδα είναι θέμα αποκλειστικά του προπονητή. Ο χώρος εργασίας μου θα είναι πάντα εκεί, εκτός από τις μέρες που θα κάνω κάποια ταξίδια. Θα είμαι πάντα κοντά στον προπονητή. Μου αρέσει να βλέπω τις προπονήσεις, να ταξιδεύω με την ομάδα και θα είμαι δίπλα της όποτε δεν έχω υποχρεώσεις. Αν μου ζητηθεί η γνώμη μου σε κάτι θα την πω, αλλά δεν πρόκειται να παρεμβαίνω σε ζητήματα του προπονητή. Όσο για το σκάουτινγκ, γνωρίζω καλά τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτό, αλλά δεν έχει σημασία αν κοιτάμε χιλιάδες ποδοσφαιριστές παρά για όσους μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό που έχω σκοπό να κάνει το σκάουτινγκ, είναι να ασχοληθεί με την αγορά για να βρει κατάλληλους παίκτες. Θέλουμε να οργανώσουμε ένα τμήμα και να φτιάξουμε κάτι, που μετά από 10-15 χρόνια θα έχει μεγάλη αξία για να έχει ο Ολυμπιακός τις κατάλληλες πληροφορίες και σχέσεις με τις αγορές».

Σε ερώτηση προς τον Γιάννη Βρέντζο για το μεταγραφικό μπάτζετ, απάντησε: «Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις ένα νούμερο. Κάποιες φορές λέμε ένα ποσό για μεταγραφές, αλλά είναι και οι μισθοί και οι εφορίες. Δεν είναι εύκολο να πούμε συγκεκριμένο αριθμό. Πολύ πρόσφατα συζητήσαμε πόσα έχει επενδύσει ο Ολυμπιακός σε μεταγραφές. Νομίζω πως θα κινηθούμε σε αυτά τα επίπεδα κι ακόμη περισσότερο τη φετινή χρονιά».

Μετά την πρώτη παρουσίαση των νέων στελεχών, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αποχώρησε για κάποιο προσωπικό ζήτημα, όμως τονίσθηκε πως ο πρώην άσος της ομάδας είναι παρών από την πρώτη στιγμή της καινούργιας προσπάθειας και έχει συνιεσφέρει πολλά. «Πάντα έβαζε μπροστά την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και οφείλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό», είπε ο Γιάννης Βρέντζος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024