Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά μαχητικά «αναχαίτισαν» αεροπλάνα των ΗΠΑ και της Νορβηγίας

Ρωσικά μαχητικά «αναχαίτισαν» αεροπλάνα των ΗΠΑ και της Νορβηγίας

Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-52 επάνω από τα ρωσικά σύνορα στην Βαλτική Θάλασσα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Λίγο αργότερα, ρωσικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αναχαίτιση από ρωσικό μαχητικό ενός νορβηγικού ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους, ωστόσο το Όσλο είπε ότι επρόκειτο για αναγνώριση και «συνηθισμένο περιστατικό».

Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-52 επάνω από τα ρωσικά σύνορα στην Βαλτική Θάλασσα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, το αμερικανικό βομβαρδιστικό πετούσε «κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, αλλά επάνω από διεθνή ύδατα».

Λίγο αργότερα, ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι ρωσικό μαχητικό MiG-31 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει νορβηγικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος P-3 Orion κατά μήκος των ρωσικών συνόρων στη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Από την πλευρά του, ο νορβηγικός στρατός ανέφερε ότι επρόκειτο για «συνηθισμένο περιστατικό».

«Υπήρχε ένα νορβηγικό Orion στην περιοχή (της Θάλασσας του Μπάρεντς), κάτι που γίνεται αρκετές φορές την εβδομάδα» ανέφερε εκπρόσωπος του νορβηγικού στρατού. «Αναγνωρίστηκε ως φυσιολογικό από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη με τον ίδιο τρόπο που οι νορβηγικές δυνάμεις αναγνωρίζουν τα ρωσικά αεροσκάφη».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το νορβηγικό αεροσκάφος πετούσε με κλειστό αναμεταδότη, κάτι που το Όσλο χαρακτήρισε ως «συνηθισμένο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024