Follicle – Θύλαξ για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Bios
...
Το κορίτσι ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον κόσμο των ανθρώπων, άλλων ανθρώπων… Γι’ αυτό επιστρέφει για 4 μόνο παραστάσεις στη σκηνή του Bios-Main Tesla.
Στο Bios-Main Tesla μάς περιμένει για δεύτερη χρονιά, από τις 12 Ιουνίου και για τέσσερις παραστάσεις, το Κορίτσι του Follicle για να μας αφηγηθεί με λόγο και κίνηση την παράξενη ιστορία του, που ξεκινάει από τη μήτρα και τη γέννησή του και φτάνει μέχρι τη «βίαιη» ενηλικίωσή του. Πώς γεννήθηκε σ’ ένα περιβάλλον περίκλειστο, υπερπροστατευτικό, κλειστοφοβικό, σε μια ιδιότυπη «αιχμαλωσία», υπό το άγρυπνο βλέμμα της αυταρχικής και υπέροχης Γιαγιάς με το «λεπτό γούστο». Πώς μεγάλωσε διασταυρώνοντας αδιάφορα τα βήματά της με την «υδάτινη» Μαμά, τον «αφανή» Μπαμπά, τον διακριτικό Κύριο Λεό και τον πιστό Πάτροκλο. Ελκόμενη από τη Σοφία ―ελάχιστο δεσμό με τον «έξω κόσμο» ― και τη Φανή που πασπαλίζει τις σκέψεις της με τη σκόνη του «λιγοστού δρόμου».
Κεντρικό θέμα της αφήγησης η σύγκρουση της εικόνας του Κοριτσιού (με το αλλήθωρο βλέμμα και τα άγρια ακατάστατα μαλλιά, που μεγαλώνουν ακατάπαυστα σαν άγρια βάτα) με την ομορφιά, την αρμονία, την ισορροπία, την ευρυθμία του περιβάλλοντός του που έχουν τεθεί υπό την προστασία της Γιαγιάς. Σύμφωνα με τη δική της ετυμηγορία, το Κορίτσι πρέπει να αλλάξει με τη συμβολή της κομμωτικής τέχνης και της ιατρικής επιστήμης.
Αλλά… η διόρθωση του στραβισμού μπορεί άραγε να αλλάξει και το «βλέμμα»; Πώς θα δει το Κορίτσι τον κόσμο με τα καινούρια του μάτια και τι απαντήσεις θα δώσει στα ερωτήματα που το βασανίζουν; Πώς προσφωνούνται οι άνθρωποι που χάνονται; Πώς γεννιούνται τα όνειρα; Τι σπρώχνει τον χρόνο; Πόσο αναπόδραστη είναι η απόδραση και τελικά… πόσο επιθυμητή;
Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Βίντεο: Σεβαστιάνα Αναγνωστοπούλου
Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου
Μουσική-Sound design: Ελένη Λομβάρδου
Διεύθυνση φωτογραφίας-video/Still photographer/Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Μοντάζ: Θανάσης Τότσικας
Επί σκηνής: Ερμηνεύει και χορογραφεί η Φαίδρα Σούτου.
Στην οθόνη: Μαρία Αλιφέρη, Νίκος Ψαρράς, Σοφία Μαραθάκη, Χρήστος Καπενής, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρίνα-Χλόη Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Σταυριανός
Bios – Main Tesla
Πειραιώς 84, Αθήνα
12 – 15 Ιουνίου, στις 21:00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ
Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 210 – 3425335
entertainment.in.gr
- Διεκόπησαν δρομολόγια του Προαστιακού λόγω φωτιάς στην περιοχή της Νέας Ζωής
- Ο απόλυτος οδηγός BBQ από την Αργυρώ: Την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Τζέιμς για Ολυμπιακό: «Συγχαρητήρια και καλή τύχη»
- Γιατί η Νταϊάνα έσκισε σκόπιμα το φόρεμά της στο Met Gala πριν από 30 χρόνια;
- Πετρέλαιο: Βουτιά της τιμής του αργού – Κάτω από 100 δολάρια το βαρέλι
- Κρίση αξιοπιστίας – «Αστήρικτες» οι μισές έρευνες κοινωνικών επιστημών
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Βλέπει» Τζόλη η Ρόμα
- Δήμος Φυλής: Πρόθεση πριμοδότησης σε γιατρούς και νοσηλευτές για την στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442