Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Βαρθολομαίου
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας. Υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του προς αυτό, ενώ εξήρε τον ιστορικό ρόλο του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Ευρώπης και Τουρκίας. Επίσης, εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, την Ουκρανία και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ υπογραμμίστηκε το κοινό ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, δίδοντας έμφαση στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.
Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442