Ολοκληρώθηκε η σύνδεση της Ιονίας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιονίας Οδού και των ενδιάμεσων σηράγγων. Η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη
γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που
παραδοπθηκε σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρεις
σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας),
δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο,
που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο
Αμφιλοχίας.
Δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στην κυκλοφορία το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιονίας Οδού και των ενδιάμεσων σηράγγων.
Η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που παραδοπθηκε σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρεις σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας), δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας.
Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην επί δεκαετίες ταλαιπωρία των πολιτών σε ένα πολύ επικίνδυνο οδικό δίκτυο από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως την Αμφιλοχία. Ο χρόνος για τη συγκεκριμένη διαδρομή μειώνεται περίπου στα 50 λεπτά, από μία ώρα και 35 λεπτά που διαρκούσε μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.
Επίσης, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιονίας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα θα διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ώρες που απαιτούνταν.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ο αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιρού και η διαδρομή από και το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα θα διαρκεί μόλις μία ώρα και 30 λεπτά.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59