Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο πνεύμονα και δωρεάν σπιρομετρήσεις

Επιστημονική ημερίδα για τον καρκίνο πνεύμονα και δωρεάν σπιρομετρήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών και οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΓΑΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών και οι Γυναίκες στην Ογκολογία-W4O, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΓΑΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα, την Τετάρτη 31 Μαΐου (17:00-21:00), στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα δίδονται ιατρικές γνωματεύσεις.

Σκοπός είναι η ενημέρωση σχετικά με το κάπνισμα, τις βλαβερές συνέπειές του και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα και χαιρετισμούς των Ζωής Γραμματόγλου, προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών και μέλους Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. και Καίτης Αποστολίδου, προέδρου Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ., αντιπροέδρου European Cancer Patient Coalition.

Η έναρξη της επιστημονικής ενότητας θα πραγματοποιηθεί με την ομιλία του Αθανάσιου Ζέτου, Πνευμονολόγου, Επιμελητή Α’, Πνευμονολογική Κλινική Νοσοκομείου Γ.Α.Ν.Α. «Άγιος Σάββας», ο οποίος θα αναφερθεί στις βλαβερές συνέπειες του καπνού, εκτός του καρκίνου του πνεύμονα και θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Ελένης Γαλάνη, Παθολόγου – Ογκολόγου, Διδάκτορος Πανεπιστημίου Αθηνών, Senior Clinical Fellow, Guy’s and St Thomas Hospital, London, με θέμα «Κάπνισμα, Καρκίνος Πνεύμονα & Γυναίκα & Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου».

Τη σκυτάλη θα λάβει η Δανάη Μπισιρτζόγλου, MD, PhD, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α’, Πνευμονολογική Κλινική, ΓΑΝΑ «Άγιος Σάββας», η οποία θα αναφερθεί στη διακοπή του καπνίσματος και θα συνεχίσει η Έλενα Λινάρδου, PhD Imperial College London, Παθολόγος Ογκολόγος, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Α’ Ογκολογική Κλινική, Νοσοκομείο Metropolitan, η οποία και θα εστιάσει στο ρόλο της Ανοσοθεραπείας και των Βιοδεικτών στον Καρκίνο του Πνεύμονα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσία της Ελένης Παπαφράγκου, ασθενούς, η οποία θα μοιραστεί την προσωπική της εμπειρία και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τον συντονισμό της Επιστημονικής Ημερίδας θα αναλάβουν οι Γεώργιος Πολίτης, Συντονιστής – Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΓΑΝΑ «Άγιος Σάββας», ο οποίος θα παραστεί ως προεδρείο σε όλες τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης και Χαράλαμπος Μαρκέτος, Πνευμονολόγος, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείο ΓΑΝΑ «Άγιος Σάββας», ο οποίος θα παραστεί ως σχολιαστής.

health.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024