Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον νυν υπουργό Παιδείας μπορείς να συζητήσεις, λέει ο Ιερώνυμος

Με τον νυν υπουργό Παιδείας μπορείς να συζητήσεις, λέει ο Ιερώνυμος

Την ανάγκη η Εκκλησία να είναι ελεύθερη και οικονομικά ανεξάρτητη, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Αναφερόμενος στη σχέση του με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είπε ότι «είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συζητήσεις».

Την ανάγκη η Εκκλησία να είναι ελεύθερη και οικονομικά ανεξάρτητη, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, σημειώνοντας ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι να μιλάει με όλους τους ανθρώπους και με όσους είναι υπεύθυνοι για την Πολιτεία, διότι «η Εκκλησία δεν είναι κόμμα» και επομένως «είναι αναγκαία η συνεργασία».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και υπογράμμισε ότι «χωρίς στήριξη οικονομική δεν μπορεί να γίνει το πνευματικό έργο όπως απαιτεί η εποχή μας».

Γνωστοποίησε, μάλιστα, πως έχει καταθέσει πρόταση για την αξιοποίησή της προς όφελος του λαού και ανέφερε με έμφαση ότι «η Εκκλησία πρέπει να είναι ελεύθερη και οικονομικώς ανεξάρτητη».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, είπε ότι «είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να συζητήσεις», ενώ σε αναφορά που έκανε στο μάθημα των Θρησκευτικών είπε ότι «τα πράγματα μέχρι τώρα έχουν δείξει μια καλή πορεία», αρκεί να υπάρχει συνεργασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024