Μουζάλας: Στόχος να αναλάβουν οι δήμοι την ένταξη των μεταναστών
Προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να αναλάβουν οι Δήμοι, υπό κρατική εποπτεία, την υποδοχή και την ένταξη όσων μεταναστών παραμείνουν στην χώρα μας, ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να αναλάβουν οι Δήμοι, υπό κρατική εποπτεία, την υποδοχή και την ένταξη όσων μεταναστών παραμείνουν στην χώρα μας, ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ο κ. Μουζάλας εκτίμησε ότι ο καλύτερος φορέας για να αναλάβει εφεξής αυτό το έργο είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη χρηματοδοτική στήριξη και την εποπτεία του κράτους.
Στο ερώτημα του βουλευτή εάν θα θεσπιστούν κριτήρια, ώστε ο αριθμός των ωφελούμενων από το πρόγραμμα μίσθωσης διαμερισμάτων στην Περιφέρεια να μην ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, ο αρμόδιος υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει όριο στον αριθμό των προσφύγων που έχουν ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα αναλόγως με τον πληθυσμό της κάθε πόλης.
Μάλιστα, μίλησε για μεγάλη επιτυχία του προγράμματος μίσθωσης διαμερισμάτων στις περισσότερες τοπικές κοινωνίες, είπε ότι είναι απολύτως ασφαλές και προανήγγειλε τη διάθεση 10.000 νέων θέσεων.
Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε ότι αντικαταστάθηκαν, σε ποσοστό τουλάχιστον 70%, τα συσσίτια από ένα πρόγραμμα χρήσης cash card, ώστε οι μετανάστες να νιώθουν αξιοπρέπεια και να έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν στους υπολογισμούς τους, ενώ με αυτόν τον τρόπο «επιστρέφονται» και χρήματα στο ελληνικό κράτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε σε πλατεία και πέθανε μπροστά στους φίλους του
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
- Άνω Λιόσια: «Ήθελα να δω εάν είχε νερό ή βενζίνη» – Τι λέει ο 85χρονος που προκάλεσε φωτιά στο γκαράζ του σπιτιού του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442