Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με αναδιάρθρωση των κλιμάκων

Τσίπρας: Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με αναδιάρθρωση των κλιμάκων

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία. Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής, τόνισε, αναφερόμενος στη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρέθηκε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία.

Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής πολιτικής, τόνισε, αναφερόμενος στη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Ως προς τα έργα που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο αγωγός ΤΑΡ που μεταφέρει αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη. Μάλιστα οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που κατασκευάζεται 1χλμ αγωγού την ημέρα.

Προχωρά επίσης η δημιουργία του τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, αλλά και η αντίστοιχη μονάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Θράκη, τη Στερεά Ελλάδα και την Μακεδονία.

Ιδιαίτερα σημαντικά, τόνισε, ο κ. Τσίπρας είναι και τα ζητήματα των συμβολαίων που πρόκειται να υπογραφούν την Πέμπτη με Total, ΕΛΠΕ και Energean για τους υδρογονάνθρακες.

Επίσης, σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι σε εξέλιξη επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε αιολικά πάρκα.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι περί τα τέλη του καλοκαιριού θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας για τα νοικοκυριά, αλλά και τα δημόσια κτίρια. Η πρώτη του εφαρμογή θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ακόμα, η στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων, που αποτελούν εργαλείο στήριξης για ευπαθείς και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για τους πολίτες που φέτος είδαν αυξημένους λογαριασμούς λόγων κλιμακίων.

Όπως είπε, «προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτός ο χειμώνας ήταν ίσως βαρύτερος από ό,τι οι τελευταίοι χειμώνες, με αποτέλεσμα να έχουμε μια αύξηση γύρω στο 9% στην κατανάλωση ρεύματος. Αυτή η αύξηση όμως, οδήγησε στη μετάβαση των καταναλωτών σε άλλη κλίμακα, που επιβάρυνε τους λογαριασμούς, αναντίστοιχα θα έλεγα.

Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και άρα θα προχωρήσουμε άμεσα και σε αναδιάρθρωση των κλιμάκων των τιμολογίων σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, αλλά ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε, το επόμενο διάστημα, ουσιαστικά και την επιβάρυνση των καταναλωτών από τη συμμετοχή στις λεγόμενες «ΥΚΩ» (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), δηλαδή τη συμμετοχή των καταναλωτών στο κοινωνικό τιμολόγιο και στο μέρος που πληρώνουν οι καταναλωτές για να στηρίζουμε τις μονάδες μας στα νησιά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε θέματα περιβάλλοντος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που η Ελλάδα λαμβάνει στο πλαίσιο της Συμφωνίας για το Κλίμα που ελήφθη στο Παρίσι.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, για τους οποίους οι προηγούμενες κυβερνήσεις -όπως είπε- «απέφευγαν, όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Τέλος, έως το τέλος του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί δασολόγιο και Κτηματολόγιο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να γνωρίζουν τους όρους και τους κανόνες για τη δόμηση και την εκμετάλλευση.

Μάλιστα, προανήγγειλε Ενιαίο Φορέα Κτηματογράφησης, στον οποίο θα ενταχθούν Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

* Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ διεξάγονται στο ξενοδοχείο Hyatt Regency και η η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει στις 8 το βράδυ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024