Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Enterprise Greece: Συναντήσεις εταιρειών του κλάδου τροφίμων με ξένους επενδυτές

Enterprise Greece: Συναντήσεις εταιρειών του κλάδου τροφίμων με ξένους επενδυτές

Περισσότερες από 1.200 επιχειρηματικές συναντήσεις για την προώθηση και ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών του αγροτοδιατροφικού τομέα διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβείες σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Τζέντα, Κάιρο, Τόκυο και Σεούλ. Συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντική σύναψη συμφωνιών.

Περισσότερες από 1.200 επιχειρηματικές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προώθηση και ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών του αγροτοδιατροφικού τομέα διοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τα γραφεία των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των ελληνικών πρεσβειών σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Τζέντα, Κάιρο, Τόκυο και Σεούλ, από τις 7 έως τις 12 Μαΐου 2017.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος, θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στην Αθήνα οι δράσεις του Οργανισμού είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι συναντήσεις ήταν συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Οργανισμός Enterprise Greece στον αγροδιατροφικό κλάδο, με την οργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων το 2016 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αγοραστές από Ιαπωνία και Κορέα.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στις συναντήσεις τόνισαν τη θετική συμβολή τέτοιου είδους δράσεων στην ανάπτυξη σχέσεων των αγορών του κλάδου. Οι στοχευμένες συναντήσεις αγοραστών με επιλεγμένες ελληνικές εταιρείες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία προκειμένου να γίνει γνωστό το προϊόν των ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών και να προβληθεί η Ελλάδα ως χώρα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων.

Παράλληλα, οι δράσεις αυτές λειτουργούν αποτελεσματικότερα ως προς τη σμίκρυνση του χρόνου που απαιτείται για τη σύναψη συμφωνιών.

Το χώρο των συναντήσεων στην Αθήνα επισκέφθηκε η πρέσβης της Σουηδίας, Charlotte Wrangberg, και ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος, Patrik Svensson, οι οποίοι συνομίλησαν με τους σουηδούς αγοραστές, εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών και με τον πρόεδρο του Enterprise Greece, Χρήστο Στάικο.

Ο κ. Στάικος δήλωσε πως «σκοπεύουμε να εντείνουμε την προσπάθεια μας στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς εκτιμούμε ότι υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από τις επιχειρηματικές συναντήσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων θα φανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αγοραστές επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να συνεχίσουν την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τη χώρα μας».

«Οι εκπρόσωποι των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων» συνέχισε ο κ. Στάικος «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την οργάνωση και τόνισαν τη μεγάλη ανάγκη για παρόμοιες δράσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο στοχευμένο κοινό. Με δράσεις σαν και αυτή έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε ένα ιδιαίτερο θετικό κλίμα για τα ελληνικά προϊόντα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024