Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Κάνατε την αποτυχία σας νέο μνημόνιο

Μητσοτάκης: Κάνατε την αποτυχία σας νέο μνημόνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «και με τα δυο χέρια» το νέο μνημόνιο και «έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης που έζησε η χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «και με τα δυο χέρια» το νέο μνημόνιο και «έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης που έζησε η χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στη χώρα, κάνοντας λόγο για «εφιάλτη, αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης».

«H πατρίδα μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς τέλος» είπε.

«Αν δεν είχαν εξαπατήσει τους έλληνες, η Ελλάδα θα ήταν τώρα μία κανονική χώρα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ακόμα και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης παραδέχονται ότι οι υποσχέσεις της ήταν ψεύτικες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τέλος της λιτότητας αλλά «τώρα υπογράφετε δύο-δυο τα μνημόνια και με τα δύο σας χέρια».

«Φέρατε μεγαλύτερη λιτότητα ακόμα και από αυτή που σας ζητούσαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υποσχεθήκατε», πρόσθεσε, «ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας και ότι θα ορθώσατε το ανάστημα στους ξένους. Αντί για αυτό, από το «go back κ. Μέρκελ» πήγαμε στο «βοήθεια κ. Μέρκελ»».

«Υποσχεθήκατε», συμπλήρωσε, «ότι θα τελειώνετε με το παλιό και τη διαπλοκή και τελικώς αποδεικνύεστε πιο παλιοί από το παλιό, αποδεικνύεστε πιο αδίστακτοι και πιο κυνικοί».

«Αν είχατε στοιχειώδη ντροπή, θα είχατε παραιτηθεί, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να μιλήσουν» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αντί για αυτό «κάνατε την αποτυχία σας νέο μνημόνιο, ψέματα και διχόνοια», συμπλήρωσε.

«Σας καλώ να κάνετε αυτό που κάνατε το 2015. Να παραιτηθείτε. Δώστε την ευκαιρία στους πολίτες να επιλέξουν. Δεν θα το κάνετε όμως γιατί ξέρετε πως όταν ανοίξουν οι κάλπες θα ανοίξει και η πόρτα της εξόδου σας από την εξουσία» πρόσθεσε.

«Αντί να σκίσετε τα μνημόνια φέρνετε 4ο μνημόνιο»

Ανέβασε τόνους κατά την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην επίθεση του πρωθυπουργού.

«Πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ίσως έχετε μια άλλη καριέρα μετά την πολιτική», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αφιερώσατε την ομιλία σας στα αντίμετρα. Για το αφορολόγητο θα μας πείτε κάτι; Για τη μείωση των συντάξεων θα μας πείτε; Για την αύξηση των εισφορών»;

Σχετικά με το χρέος ο κ. Μητσοτάκης ανέγνωσε σημεία του μνημονίου που αναφέρουν ότι το χρέος έχει βελτιωθεί ως αποτέλεσμα του PSI του 2012. Παρουσίασε και την έκθεση βιωσιμότητας του 2014 του ΔΝΤ για το χρέος που ήταν θετική, ενώ αντίθετα προβλέπει εκτόξευση στην έκθεση του 2016.

«Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Εσείς έχετε πει κάτι για τον δημαγωγικό λαϊκισμό σας» ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Δεν είστε αθώοι του αίματος» είπε.

Απάντησε και στις προσωπικές αναφορές και ειδικότερα στη φράση τσάμπα μάγκας: «Τσάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώση του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τσάμπα μπάγκας είναι αυτός που έλεγε δεν πληρώνω και τώρα έχει τρελάνει τον κόσμο στους φόρους. Τσάμπα μπάγκας είναι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι χάνει ψηφίζει την απλή αναλογική».

Αλλά και για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί στρατηγικού αδιεξόδου είπε: «Αν είστε σίγουρος ότι η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο κάντε εκλογές και αφήστε τους πολίτες να κρίνουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024