Γερμανίδα δημοσιογράφος κρατείται στην Τουρκία
Γερμανίδα δημοσιογράφος έχει φυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία και οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν μαζί της, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Γερμανίδα δημοσιογράφος έχει φυλακιστεί από τα τέλη Απριλίου στην Τουρκία και οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν μαζί της, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πρόκειται για τη Μεσάλε Τόλου που εργαζόταν για πρακτορείο ειδήσεων της Αριστεράς.
«Δεν είχαμε καμία πληροφορία από τις τουρκικές αρχές για τη σύλληψη και στη συνέχεια την προφυλάκισή της. Είναι θλιβερό» δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ, ο οποίος διευκρίνισε πως δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει καμία «προσωπική επαφή» με τη δημοσιογράφο.
«Αυτή η περίπτωση μας ανησυχεί», εκτίμησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ η κράτηση ενός γερμανοτούρκου δημοσιογράφου, του Ντενίζ Γιουτζέλ που κατηγορείται για κατασκοπεία, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η νεαρή γυναίκα εργαζόταν για το πρακτορείο Etkin Haber Ajansi (ETHA), ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να πει αν ήταν δημοσιογράφος ή μεταφράστρια.
Γεννημένη στη Γερμανία, τουρκικής καταγωγής, η Τόλου έλαβε τη γερμανική υπηκοότητα το 2007, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.
Ήταν μέλος μιας ομάδας 16 ανθρώπων που συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εναντίον ακτιβιστών της αριστεράς, προφανώς σε σχέση με τις διαδηλώσεις που προγραμματίζονταν για την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι συνελήφθη στις 30 Απριλίου και προφυλακίστηκε στις 6 Μαΐου και πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί από τους τούρκους ομολόγους τους.
Συνολικά, έξι Γερμανοί που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές δεν έχουν πρόσβαση σε διπλωματική βοήθεια αυτή την ώρα, υπογράμμισε ακόμη ο εκπρόσωπος.
Η περίπτωση της νεαρής γυναίκας, καθώς και των άλλων Γερμανών που κρατούνται στην Τουρκία, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο περιθώριο μιας διάσκεψης στο Λονδίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442