Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων έξω από το ΥΠΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων έξω από το ΥΠΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δημοτικοί υπάλληλοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κανονικά η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει.  Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας για ένταξη των παιδιών από 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι δημοτικοί υπάλληλοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου, η οποία νωρίτερα ήταν κλειστή.

Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντάται αυτήν την ώρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας για ένταξη των παιδιών από 4 ετών στα νηπιαγωγεία.

Όπως υποστηρίζουν αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και στην απόλυση των εργαζομένων σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι για τον λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί στάση εργασίας στους δήμους έως τις 12 το μεσημέρι.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η σχετική εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «βάζει ‘ταφόπλακα’ στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Αναφέρει ότι σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών.

Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024