Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Sanofi: Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017

1ο τρίμηνο 2017 Μεταβολή Μεταβολή σε σταθερή τιμή συναλλάγματος (CER) Μεταβολή σε σταθερή τιμή συναλλάγματος (CER) & συνεχής αναδιάρθρωσης (CS)(1) Καθαρές πωλήσεις βάσει IFRS €8.648 εκατ. +11,1% +8,6% +3,5% Καθαρά έσοδα βάσει IFRS €5.701 εκατ. +424,5% – – Κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS €4,52 +438,1% – – Καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων(2) €1.795 εκατ. +4,2% +1,0% – […]

1ο τρίμηνο 2017

Μεταβολή

Μεταβολή σε σταθερή τιμή συναλλάγματος (CER)

Μεταβολή σε σταθερή τιμή συναλλάγματος (CER) & συνεχής αναδιάρθρωσης (CS)(1)

Καθαρές πωλήσεις βάσει IFRS

€8.648 εκατ.

+11,1%

+8,6%

+3,5%

Καθαρά έσοδα βάσει IFRS

€5.701 εκατ.

+424,5%

Κέρδη ανά μετοχή βάσει IFRS

€4,52

+438,1%

Καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων(2)

€1.795 εκατ.

+4,2%

+1,0%

Κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) (2)

€1,42

+6,0%

+3,0%

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017 αντικατοπτρίζουν την εξαγορά του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim’s (BI) (CHC) και την πώληση του Τομέα Κτηνιατρικών Προϊόντων (η οποία ολοκληρώθηκε την 1η Ιανουαρίου 2017(3)). Σύμφωνα με το IFRS 5, τα αποτελέσματα του Τομέα Κτηνιατρικών Προϊόντων το 2016 και τα κέρδη από την πώληση το 2017 αναφέρονται ξεχωριστά. Η κατάσταση αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2017 αντικατοπτρίζει επίσης την ενοποίηση των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο εμβολίων της Sanofi, μετά τον τερματισμό της κοινοπραξίας της Sanofi Pasteur MSD (SPMSD JV) με τη Merck στα τέλη Δεκεμβρίου 2016.

Η αύξηση πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο υποστηρίχθηκε από τις Μονάδες Ειδικής Φροντίδας, Εμβολίων και των Αναδυόμενων Αγορών

· Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε €8.648 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 11,1% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία και 8,6% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος αντικατοπτρίζοντας την απόκτηση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim’s (BI) κα την πλήρη ενοποίηση των Ευρωπαϊκών Μονάδων Εμβολίων της Sanofi. Σε σταθερή δομή και σταθερές τιμές συναλλάγματος, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,5%.

· Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Sanofi Genzyme (Μονάδα Ειδικής Φροντίδας) αυξήθηκαν κατά 15,5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος χάρη στα προϊόντα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

· Ο πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων μειώθηκαν κατά 7,7% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος. Οι πωλήσεις της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη μειώθηκαν κατά 6,0%.

· Η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Sanofi Pasteur σημείωσε αύξηση 13,2% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος και με συνεχή αναδιάρθρωση λόγω των ισχυρών πωλήσεων των παιδιατρικών εμβολίων συνδυασμού.

· Οι πωλήσεις του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας αυξήθηκαν κατά 4,7% σε τιμές συναλλάγματος και σε συνεχή αναδιάρθρωση χάρη των Ευρωπαϊκών αποδόσεων.

· Οι πωλήσεις της επιχειρησιακής μονάδας Αναδυόμενων Αγορών(5) αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος και σε συνεχή αναδιάρθρωση.

Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και οι προβλέψεις του 2017 επιβεβαιώθηκαν

· Τα έσοδα λειτουργικής δραστηριότητας ανήλθαν σε € 2.442 εκατ., αυξημένα κατά 7,6% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος και σε σταθερή δομή.

· Τα κέρδη από δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(2) αυξήθηκαν κατά 3,0% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος αγγίζοντας τα €1,42 και αυξήθηκαν κατά 6,0% σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία.

· Για το 2017 η Sanofi εξακολουθεί να αναμένει καθαρά κέρδη από δραστηριότητες ανά μετοχή (EPS)(2) τα οποία θα παραμείνουν σταθερά στο -3%(6) σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

· Τα καθαρά έσοδα βάση IFRS ύψους € 5.701 εκατ. (αύξηση 424%) περιλάμβαναν καθαρό κέρδος € 4.427 εκατ. το οποίο προέκυψε από την πώληση της Merial.

Η πρόοδος του Στρατηγικού Χάρτη 2020 (Roadmap 2020)

· Η ενσωμάτωση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim είναι σε σωστή πορεία, ενισχύοντας τη θέση της Sanofi σε βασικές κατηγορίες και περιφέρειες.

· Μετά τη λήξη της κοινοπραξίας SPMSD JV, στον Ευρωπαϊκό Τομέα Εμβολίων, η Sanofi πλέον δραστηριοποιείται στον τομέα ξεχωριστά.

· Το dupilumab, είναι μια επαναστατική θεραπεία για μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε ενήλικες ασθενείς στις Η.Π.Α.

· O πρώτος σταθερός συνδυασμός ινσουλίνης glargine και λιξισενατίδης (100/33) για τον διαβήτη τύπου 2, κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

· Το sarilumab για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, έχει καταληκτική ημερομηνία για την αξιολόγηση βάση του Νόμου περί Συνταγογράφησης Φαρμάκων (PDUFA ) τις 22 Μαΐου 2017.

· Ο Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) έδωσε έγκριση χρήσης για το Xyzal® Allergy 24H ως OTC και το λανσάρισμα του θα πραγματοποιηθεί πριν από την περίοδο αιχμής των αλλεργιών στις ΗΠΑ.

Ο κ. Olivier Brandicourt, Sanofi Chief Executive Officer, σχολίασε:

«Έχουμε ξεκινήσει το έτος με μια ισχυρή ανάπτυξη που προέρχεται από τις Μονάδες Ειδικής Φροντίδας και Εμβολίων, καθώς και τις καλές επιδόσεις των Αναδυόμενων Αγορών. Βασικό μας συμπέρασμα για το πρώτο τρίμηνο είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ωφελήθηκαν από την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim’s και των Ευρωπαϊκών Μονάδων Εμβολίων. Παράλληλα, η απλουστευμένη οργάνωση συνεχίζει να συμβάλλει στη χρηματοοικονομική απόδοση της Sanofi. Το λανσάρισμα του dupilumab στην Αμερική για μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα αποτελεί ένα βασικό ορόσημο καινοτομίας στον στρατηγικό χάρτη της πορείας μας και θέτει τα θεμέλια για τον Τομέα της Ανοσολογίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο φάρμακο σε ασθενείς που πάσχουν από αυτή την εξουθενωτική ασθένεια.”

Το πλήρες δελτίο τύπου στα αγγλικά βρίσκεται στο www.sanofi.com

(1)CS Συνεχής αναδιάρθρωσης: προσαρμοσμένη για τις τον Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων BI, τερματισμός της κοινοπραξίας SPMSD και άλλων, (2) Προκειμένου να διευκολυνθεί η κατανόηση των επιχειρησιακών επιδόσεων, η Sanofi σχολιάζει τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων της. Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων συνιστούν έναν οικονομικό δείκτη, διαφοροποιημένο ως προς τις γενικά αποδεκτές αρχές non-GAAP (βλέπε Παράρτημα 8για ορισμούς). Η ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων για το 1ο τρίμηνο του 2017 παρέχεται στο Παράρτημα 3 και ο πίνακας της συμφωνίας των καθαρών κερδών δραστηριοτήτων με τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη βάσει IFRS βρίσκεται στο Παράρτημα 4, (3) Το κλείσιμο της Merial στο Μεξικό αναμένεται το 2017, (4) Οι ποσοστιαίες μεταβολές στις καθαρές πωλήσεις και τις συνολικές πωλήσεις εκφράζονται σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά (βλέπε Παράρτημα 8, (5) Βλέπε σελίδα 7, (5) Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή για το 2016 ήταν €5,68.

Ξένη δημοσίευση

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024