Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel: Τα SUV που έρχονται το 2017

Opel: Τα SUV που έρχονται το 2017

Δύο νέα SUV αναμένονται να εμπλουτίσουν τη γκάμα της Opel το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το Opel Crossland X και το Grandland X.

Δύο νέα SUV αναμένονται να εμπλουτίσουν τη γκάμα της Opel το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το Opel Crossland X και το Grandland X.

Συγκεκριμένα, το νέο Crossland X είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό crossover που όπως αναφέρει και η Opel καταφέρνει να συνδυάζει την άνεση, την πρακτικότητα και τα χαρίσματα ενός SUV. Είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας Opel X δίπλα στο μπεστ σέλερ Mokka X. Το Opel Crossland X θα διατίθεται με πέντε εκδόσεις κινητήρων. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 1.2-λίτρων με 81 ίππους ενώ θα υπάρχει και ο 1.2 Turbo με 110 ίππους που υα συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Στην κορυφή η ίδια έκδοση, η 1.2 Turbo με 130 ίππους και μέγιστη ροπή 230 Nm. Η τελευταία έκδοση του Opel Crossland X υπόσχεται ότι μπορεί να πιάσει τα 0 στα 100 σε 9,1 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 206 χλμ/ώρα.

Η γκάμα των ντίζελ περιλαμβάνει τρία μοτέρ, ο 1.6 diesel που αποδίδει 99 ίππους, με κατανάλωση 3.8 λίτρα, ενώ μια πιο οικονομική έκδοση είναι η ECOTEC με το εργοστάσιο να αναφέρει μέση κατανάλωση 3,6 λίτρα. Ισχυρότερος ντίζελ είναι ο 1.6 με 120 ίππους, που επιταχύνει σε 10,5 δεύτερα ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 186 χλμ/ώρα.Στην Ελλάδα οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν εντός του Μαΐου.

Το επόμενο μοντέλο που έχει προγραμματιστεί είναι το Opel Grandland X που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) (14 – 24 Σεπτεμβρίου, 2017). Το νέο μοντέλο θα πλαισιώσει τα ‘αδερφάκια’ του Opel Crossland X και το bestseller Opel Mokka X. Είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέλος, με το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 χιλιοστά να διασφαλίζει άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες.

Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας 514 – 1.652 λτ. προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τη μεταφορά αποσκευών και σπορ εξοπλισμού. Το Grandland X θα προσφέρεται με όλο το νέο ηλεκτρονικό «οπλοστάσιο» που προσφέρουν τα νέα μοντέλα της Opel.

Ξεχωρίζει το Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), το προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος κ.α. Το τελευταίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά προς τα τέλη του 2017.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024