Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επένδυση στο Ελληνικό: Ανοίγει και πάλι το θέμα των διατηρητέων

Επένδυση στο Ελληνικό: Ανοίγει και πάλι το θέμα των διατηρητέων

Ανοίγει και πάλι το θέμα των διατηρητέων κτιρίων στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Μητροπολιτικό Πάρκο. Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου προχωρά σε αναπομπή προηγούμενης απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ζητώντας να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις άλλων τριών κτιρίων.

Ανοίγει και πάλι το θέμα των διατηρητέων κτιρίων στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Μητροπολιτικό Πάρκο.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου προχωρά σε αναπομπή προηγούμενης απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ζητώντας να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις άλλων τριών κτιρίων. Υπενθυμίζεται ότι με την προηγούμενη απόφαση είχε κριθεί διατηρητέο μόνο ένα κτίριο, του αγγλικού υποστέγου «Παγόδα».

Η αναπομπή γίνεται έπειτα από την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, στις 5 Ιανουαρίου 2017, κατά της υπουργικής απόφασης για τον μη χαρακτηρισμό των ανωτέρω κτιρίων ως νεωτέρων μνημείων.

Μάλιστα, η Επιτροπή, στις 13 Φεβρουαρίου κατέθεσε για το ίδιο θέμα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο κείμενο της αναπομπής (13 Απριλίου 2017) και το οποίο υπογράφει η Λυδία Κονιόρδου, αναφέρονται τα εξής:

«Έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/418724/38577/5515/14.12.2016 Υπουργική Απόφαση με την οποία δεν χαρακτηρίσθηκαν ως μνημεία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3028/2002: 1) Το κέλυφος του αρχικού κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού (αίθουσα αφίξεων – αναχωρήσεων), 2) Ο παλαιός πύργος ελέγχου του Αεροσταθμού, 3) Ο αρχικός πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων Αθηνών (νυν κτήρια ΥΠΑ), του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, φερομένης ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., την από 05-01-2017 Αίτηση Θεραπείας (υπ’ αριθμ. πρωτ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/3288/317/51/09.01.2017) της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κατά της ανωτέρω Υ.Α, διαβιβάζουμε το φάκελο της υπόθεσης, που αναφέρεται στο θέμα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων».

Η ημερομηνία συζήτησης του θέματος στο ΚΣΝΜ δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η συζήτηση της κήρυξης-οριοθέτησης των σημαντικών αρχαιοτήτων της περιοχής στο ΚΑΣ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024