Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολάντ: «Μείζων κίνδυνος» η άκρα δεξιά στην προεδρία της Γαλλίας

Ολάντ: «Μείζων κίνδυνος» η άκρα δεξιά στην προεδρία της Γαλλίας

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε το Σάββατο από τις Βρυξέλλες για τον «μείζονα κίνδυνο» της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ότι αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τάχθηκε δε εκ νέου ανοιχτά υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε το Σάββατο από τις Βρυξέλλες για τον «μείζονα κίνδυνο» της παρουσίας της άκρας δεξιάς στο Μέγαρο των Ηλυσίων και κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ότι αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρέπει να αποκλειστεί ένας μείζων κίνδυνος, που θα είναι η παρουσία της άκρας δεξιάς στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Ολάντ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των «27» για το Brexit.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος κατηγόρησε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ότι «αποκρύπτει το σχέδιό του για έξοδο» της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ολάντ κάλεσε όλους εκείνους που δεν θέλουν την Μαρίν Λεπέν «να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν» στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

«Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί θέμα συζήτησης για τις δυνάμεις των Ρεπουμπλικανών: Στις 7 Μαΐου (πρέπει) να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του Μακρόν και να πιστέψουν ότι είναι το ψηφοδέλτιο που αποτρέπει την άκρα δεξιά» τόνισε.

Οκτώ ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ο Ολάντ δήλωσε «πεπεισμένος ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ένας καλός εταίρος για τη Γερμανία, γιατί θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα» της Γαλλίας και συγχρόνως της Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024