Εκδήλωση ενίσχυσης του έργου της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας για τα παιδιά
Έχοντας ως αποστολή ζωής τη διεθνή προστασία των παιδιών, ο Ελληνικός Κλάδος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας (ISS) διοργανώνει εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων για τη στήριξη της λειτουργίας και του έργου του το βράδυ της Παρασκευής. Βασικός σκοπός της οργάνωσης είναι η προστασία, υπεράσπιση δικαιωμάτων και παροχή βοήθειας σε άτομα και οικογένειες των οποίων τα μέλη έχουν χωριστεί σε δύο ή περισσότερες χώρες εξαιτίας ηθελημένης ή βίαιης μετακίνησης, μετανάστευσης ή εκτοπισμού.
Έχοντας ως αποστολή ζωής τη διεθνή προστασία των παιδιών, ο Ελληνικός Κλάδος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας (ISS) διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων για τη στήριξη της λειτουργίας και του έργου του στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής, 28/4, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία ιδρύθηκε το 1924 με έδρα τη Γενεύη ως ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική-μη κυβερνητική Οργάνωση. Ο Ελληνικός Κλάδος, ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας (I.S.S.), είναι από τους πρώτους που λειτούργησαν το 1924 για να βοηθήσει τους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.
Η ΔΚΥ διαθέτει εθνικούς κλάδους σε 140 χώρες.
Ο Ελληνικός Κλάδος της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας αποτελεί πιστοποιημένο φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, και είναι η μόνη Μη Κυβερνητική Οργάνωση αναγνωρισμένη ως εξειδικευμένη υπηρεσία για το χειρισμό διακρατικών υιοθεσιών από το ελληνικό κράτος, καθώς και με τη Διεθνή Σύμβαση της Χάγης του 1993 για τις Διεθνείς Υιοθεσίες.
Βασικός σκοπός της Οργάνωσης αποτελεί η προστασία, υπεράσπιση δικαιωμάτων και παροχή βοήθειας σε άτομα και οικογένειες των οποίων τα μέλη έχουν χωριστεί σε δύο ή περισσότερες χώρες εξαιτίας ηθελημένης ή βίαιης μετακίνησης, μετανάστευσης ή εκτοπισμού και αντιμετωπίζουν κοινωνικά, οικογενειακά, ψυχολογικά, νομικά προβλήματα διακρατικού χαρακτήρα.
Η διεθνής προστασία των παιδιών είναι το κύριο μέλημα της ΔΚΥ.
Στην εκδήλωση πρόκειται να παραστεί ο Διεθνής Πρόεδρος της Οργάνωσης κύριος Doug Lewis στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης εκ μέρους των υπολοίπων εθνικών αντιπροσωπειών της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην προσπάθεια συνέχισης της λειτουργίας του Ελληνικού Κλάδου, ο οποίος, όπως σημειώνει, βρίσκεται έπειτα από 93 χρόνια παρουσίας χωρίς κρατική υποστήριξη.
Για τη δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων και την εξασφάλιση πρόσκλησης (30 ευρώ κατ’ άτομο ) μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα (τηλ: 210 363 6191, 210 361 7710) έως το μεσημέρι της Πέμπτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
- Πολυνομοσχέδιο: Μέτρα για στεγαστικό και νοικοκυριά, αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις
- Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας σήμερα
- Τα superfoods του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442