Δεκαοκτώ πιθανούς τζιχαντιστές λέει ότι σταμάτησε η Κύπρος
Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.
Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.
Τα άτομα αυτά, είπε ο κ. Ζήνων στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν φτάσει στην Κύπρο με σκοπό να περάσουν στα κατεχόμενα, από εκεί να μεταβούν στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Συρία για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος.
Ο κ. Ζήνων επισήμανε ότι «η Κύπρος έχει πολύ στενή συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών χωρών της γειτονίας της, αλλά και πέραν αυτής, η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική».
Πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο αυτό, σε χώρα, στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα τρομοκρατικό κτύπημα, είχαν αποτραπεί προηγουμένως γύρω στις 50 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, και πως κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλες χώρες.
Αναφερόμενος στις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, ο κ. Ζήνων δήλωσε πως «στόχος μας, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, είναι να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου, διαβούλευσης και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, το οποίο θα συνεισφέρει στην προαγωγή συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Όρμπαν «μπλόκαρε» ξανά το δάνειο των 90 δισ. για την Ουκρανία – «Θα βρούμε τρόπο», λέει η φον ντερ Λάιεν
- «X»: Το νέο κουμπί που έρχεται δεν είναι και τόσο… νέο
- Μητσοτάκης: Εξαιρετικά θετικό ότι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αμυντικής συνδρομής όταν η Κύπρος δέχθηκε επίθεση
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός