Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΑΒ: Κόντρα εθελοντή διασώστη - διοίκησης με αφορμή τον θάνατο 55χρονου

ΕΚΑΒ: Κόντρα εθελοντή διασώστη – διοίκησης με αφορμή τον θάνατο 55χρονου

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και εθελοντή διασώστη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου 55χρονου άνδρα χθες βράδυ λόγω καρδιακής ανακοπής στη Νέα Σκιώνη.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και εθελοντή διασώστη σχετικά με τις συνθήκες θανάτου 55χρονου άνδρα χθες βράδυ λόγω καρδιακής ανακοπής στη Νέα Σκιώνη.

Σύμφωνα με καταγγελία του εθελοντή διασώστη σε τηλεοπτικό σταθμό, ο άτυχος άνδρας απεβίωσε επειδή δεν υπήρχε εκείνη την ώρα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Ωστόσο, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, υποστηρίζει ότι έχουν παραποιηθεί τα γεγονότα και ότι το ασθενοφόρο, το οποίο μάλιστα ήταν εκτός βάρδιας, έφτασε σε 22 λεπτά. «Τα πράγματα έχουν παραποιηθεί και «τραβηχθεί» εις βάρος του ΕΚΑΒ. Βέβαια έχουμε ελλείψεις, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, που αφορά όλη τη χώρα», σημειώνει η κ. Ματσικούδη.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, Σοφία Δημοπούλου, αναφέρει ότι η ίδια ενημερώθηκε σήμερα, Μ. Τρίτη, από τον εθελοντή διασώστη, ο οποίος προέβη στις καταγγελίες, ότι τον κάλεσαν στις 10.11 το βράδυ στο σπίτι του 55χρονου στη Σκιώνη, όπου πήγε από τη Φούρκα και του έκανε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

«Στις 10.30 μ.μ. πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο διασώστης το ΕΚΑΒ και του είπανε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και ότι το μόνο διαθέσιμο ασθενοφόρο είναι στον Πολύγυρο, το οποίο ήταν σε άλλο περιστατικό και έπρεπε να τελειώσει και στη συνέχεια να ξεκινήσει για τη Σκιώνη. Στις 10.33 μ.μ. έγινε κλήση στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και εκείνη την ώρα υπήρχε ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος άρχιζε βάρδια στις 11, αλλά είχε έρθει νωρίτερα. Σήκωσε εκείνος το τηλέφωνο και έφυγε αμέσως για τη Σκιώνη, όπου έφτασε στις 10.55, δηλαδή πριν από την ώρα που άρχιζε επίσημα η βάρδιά του. Έκανε 22 λεπτά για να φτάσει. Με δεδομένη τη χιλιομετρική απόσταση αυτό είναι φυσιολογικό, έφτασε στον χρόνο που προβλέπεται να φτάσει. Δυστυχώς, ο άνθρωπος είχε πεθάνει. Έκαναν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και επτά απινιδώσεις για μία ώρα και ένα τέταρτο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε η καρδιά, λέει κ. Δημοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια στη Χαλκιδική υπάρχουν πέντε Κέντρα Υγείας, καθένα από τα οποία διαθέτει ασθενοφόρο, αλλά δεν υπάρχει επαρκής στελέχωση με διασώστες. «Έχουμε πολύ λιγότερους διασώστες απ’ ό,τι θα έπρεπε και χονδρικά καλύπτονται οι μισές βάρδιες. Δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες κάθε οκτάωρο, οπότε δυστυχώς δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια λόγω έλλειψης πληρώματος», προσθέτει.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024