Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα

Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση για την ομιλία Τσίπρα

Διχαστική χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ σημείωσε ότι οι λεγόμενες επιτυχίες της διαπραγμάτευσης προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού.

Διχαστική χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενώ το ΚΚΕ σημείωσε ότι οι λεγόμενες επιτυχίες της διαπραγμάτευσης προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, νέα μείωση συντάξεων, υπερφορολόγηση, μείωση αφορολόγητου, αποδοχή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για πολλά έτη, προληπτική νομοθέτηση που η κυβέρνηση χαρακτήριζε αντισυνταγματική και εκτός κοινοτικού κεκτημένου, αντίμετρα αν και εφόσον επιτευχθούν τα πλεονάσματα άνω του 3,5% που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θεωρεί ανέφικτα, καμία δέσμευση για χρέος, ενεργειακή ανασφάλεια με πώληση μονάδων της ΔΕΗ, καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.

» Επιστρέφει όμως η τρόικα που έχει μετονομαστεί σε θεσμούς! Αυτός και αν είναι ‘θρίαμβος’ με θύμα ολόκληρη την κοινωνία!»

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «όσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απομακρύνονται από τις υποσχέσεις, με τις οποίες υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κι αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες των μέτρων της ΕΕ και του κεφαλαίου, τόσο θα ανασύρουν τα κάλπικα διλήμματα, τύπου ‘πρόοδος- συντήρηση’, προσπαθώντας να διαχωριστούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς συνεταίρους του 3ου μνημονίου».

» Οι αναφορές στις δήθεν ‘επιτυχίες’ της διαπραγμάτευσης προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νέο γύρο επίθεσης, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων κλπ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Ο λαός έχει πείρα και για να δει τη νέα παγίδα που του στήνουν, αλλά και για να οργανώσει πιο αποφασιστικά την πάλη του ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ΕΕ-κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αν πίστευε κανείς τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να βγει στους δρόμους να πανηγυρίζει ύστερα από μια τόσο ‘πετυχημένη’ διαπραγμάτευση που φέρνει μόνο 3.6 δισ. μέτρα.

» Όμως το σκυθρωπό ύφος αυτών που τον άκουγαν έδειχνε ότι μάλλον ούτε αυτοί πείθονταν από τις κορώνες του αρχηγού. Ξέρουν καλά ότι το πικρό ποτήρι της υπεράσπισης των μέτρων που έφεραν οι λάθος επιλογές τους, είναι το τίμημα για να μείνουν στην εξουσία.

» Ο κ.Τσίπρας συνέχισε το γνωστό παραμύθι της σύγκρουσης με το ‘σύστημα’ μόνο που οι δικές του επιλογές έρχονται από το πιο βαθύ τριτοκοσμικό παρελθόν. Και όσο κι αν καταγγέλλει τους ‘παλιούς’ αναπαράγει όλες τις παθογένειές τους με χειροκροτητές τους συνεργάτες του κ.Τσοχατζόπουλου και έχοντας στην πρώτη σειρά τους κολλητούς των εργολάβων που κάποτε κατάγγελνε και των Mr Offshore.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024