Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιθανότατα στα χέρια των Αρχών ο οδηγός του φορτηγού στη Στοκχόλμη

Πιθανότατα στα χέρια των Αρχών ο οδηγός του φορτηγού στη Στοκχόλμη

Ο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον τρόμο στη Στοκχόλμη, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, πιστεύεται ότι είναι ο άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία. «Μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν» αναφέρουν οι αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για την επίθεση-σοκ. Η σουηδική τηλεόραση μετέδωσε ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν εκρηκτικά.

Ο οδηγός του φορτηγού που σκόρπισε τον τρόμο στη Στοκχόλμη, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, πιστεύεται ότι είναι ο άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης της επίθεσης και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Η αστυνομία έχει βρει εκρηκτικά μέσα στο φορτηγό, όπως μετέδωσε η σουηδική τηλεόραση επικαλούμενη αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο SVT μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε μια τσάντα που περιείχε εκρηκτικά.

Ο επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Ασφαλείας είπε στο σουηδικό δίκτυο TV4 ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν βρέθηκαν εκρηκτικά. Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της κατασκοπείας, της τρομοκρατίας, την προστασία του Συντάγματος και προσωπικοτήτων και την έρευνα εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, βόρειο προάστιο της Στοκχόλμης και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.

Οι φίλοι του όμως τόνισαν στην Aftonbladet ότι ο 39χρονος δεν είχε ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και μιλούσε μόνο για το πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένεια του.

Οι σουηδικές αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση

Ο άνδρας συνελήφθη στο προάστιο Χούλτσα στο βόρειο τμήμα της Στοκχόλμης, με την αστυνομική πηγή να αναφέρει ότι ο άνδρας συνδέεται με τον πρώτο ύποπτο που τελεί υπό κράτηση από αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Το φορτηγό έπεσε σε κατάστημα της μεγαλύτερης αλυσίδας πολυκαταστημάτων στη Σουηδία, το Åhlens. To περιστατικό σημειώθηκε στο Ντροτνινγκάταν, μεγάλο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν 15.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε πως η επίθεση είναι πιθανότατα μια «τρομοκρατική ενέργεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024