Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος προς Στάινμαϊερ: Να ληφθούν υπόψη οι θυσίες των Ελλήνων

Παυλόπουλος προς Στάινμαϊερ: Να ληφθούν υπόψη οι θυσίες των Ελλήνων

Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες των Ελλήνων θα ληφθούν υπόψη, ανέφερε στις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάιμαϊερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αρκεί και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο.Η Ελλάδα πρέπει να έχει τον σεβασμό μας και την εκτίμησή μας, ανέφερε ο γερμανός πρόεδρος.

Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες των Ελλήνων θα ληφθούν υπόψη, ανέφερε στις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάιμαϊερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αρκεί και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πόσο συμβάλλατε, έτσι ώστε κατά την κρίσιμη περίοδο να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, δήλωσε κ. Παυλόπουλος, και πρόσθεσε: «Η επίσκεψή σας στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Αυτό η Ελλάδα το πράττει με μεγάλες θυσίες του λαού της. Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες της Ελλάδας θα ληφθούν υπόψη.

» Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αρκεί βέβαια και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επιπλέον, χαιρέτισε τις αποφάσεις του σημερινού Eurogroup.

Ο κ. Παυλόπουλος συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους μας και την Γερμανία για μια ισχυρή Ευρώπη, διαψεύδοντας εκείνους που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Ευρώπη πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να φθάσει στον τελικό της σκοπό.

«Είμαστε εδώ για να χτίσουμε την ομοσπονδιακή Ευρώπη, κάτι που οφείλει να πράξει ως χρέος απέναντι στους λαούς της και διεθνώς» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη πως η ειρήνη είναι αποστολή της Ευρώπης και αυτό το δείχνει όλη αυτή η ανείπωτη τραγωδία των νεκρών παιδιών και το σημερινό γεγονός (σ.σ. στη Στοκχόλμη). «Είναι αποστολή της να θέσει τέρμα στον πόλεμο στην Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία. Όχι μόνο γιατί υφίσταται τις συνέπειες, περισσότερο από τους άλλους, αλλά και γιατί το τέρμα του πολέμου είναι εμπέδωση της ειρήνης» είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να φερθεί στην βάρβαρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών, όπως ταιριάζει σε εκείνους που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πρωτίστως αποστολή της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα σύμφωνα με τον πολιτισμό της, δηλαδή με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Γερμανίας σημείωσε πως δεν έχουμε τελική απάντηση στο μεταναστευτικό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η απάντηση να είναι «βελτίωση στην φύλαξη των συνόρων». Απαιτείται ενιαία πολιτική ασύλου, τόνισε.

Για τα όσα έχει επωμιστεί η Ελλάδα στην οικονομική κρίση, πρέπει να έχει τον σεβασμό μας και την εκτίμησή μας, προσέθεσε ευχόμενος να μην μονοπωλεί τις ελληνογερμανικές σχέσεις το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα τελευταία νέα για τις διαπραγματεύσεις, ότι υπάρχει συμφωνία σε επιμέρους θέματα, ανέφερε ο γερμανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αν ισχύει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να δοθεί τέλος στην ασάφεια και την ανασφάλεια.

Ο κ. Στάινμαϊερ προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στο «γερμανικό σκέλος» της, όπως είπε, στο Κάσελ στην Γερμανία. Αύριο, Σάββατο, θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Παυλόπουλο το «ελληνικό σκέλος» της.

Επανήλθα στο λίκνο της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, τόνισε, επισημαίνοντας ότι πριν 50 χρόνια η Ελλάδα έχασε την Δημοκρατία, την οποία ανέκτησε, οπότε οι Έλληνες γνωρίζουν την αξία της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024