Κοντόνης: Μέχρι το καλοκαίρι νέος νόμος για τη διαμεσολάβηση
Νέος νόμος για τη διαμεσολάβηση αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Σημείωσε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτικός και σύγχρονος τρόπος επίλυσης διαφορών, «μπορεί να συμβάλει, τόσο στην ελάφρυνση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που καταλήγουν στα δικαστήρια, όσο και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης».
Νέος νόμος για τη διαμεσολάβηση αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.
Αναλυτικά, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι η διαμεσολάβηση, ως εναλλακτικός και σύγχρονος τρόπος επίλυσης διαφορών, «μπορεί να συμβάλει, τόσο στην ελάφρυνση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που καταλήγουν στα δικαστήρια, όσο και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης» και τόνισε ότι «ο θεσμός προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές και αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για το υπουργείο».
Παράλληλα, επισήμανε ότι στα πρώτα χρόνια εφαρμογής του θεσμού της διαμεσολάβησης δεν δικαιώθηκαν οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους νομικούς κύκλους και στην κοινωνία, συμπληρώνοντας ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης εντόπισε τους δυσλειτουργικούς τομείς και επέλεξε, με τη συνδρομή της αυστριακής τεχνικής βοήθειας, να δώσει λύσεις, ώστε ο θεσμός να βελτιωθεί και να προχωρήσει».
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «ήδη έχει συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επαναρρυθμίζει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού, λαμβάνοντας υπόψη τα κενά που εντοπίστηκαν στην εφαρμογή του».
«Η επιτροπή ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες το έργο της και μέχρι το καλοκαίρι το υπουργείο αναμένεται να έχει αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ψήφιση του νέου νόμου της διαμεσολάβησης, που θα αντικαταστήσει τον 3898/2010, ενσωματώνοντας τις νέες καινοτόμες κατευθύνσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός και σημείωσε: «Το μητρώο διαμεσολαβητών θα χρησιμοποιηθεί για τη στελέχωση του μητρώου συντονιστών στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τέμπη: Ο δήμος Καισαριανής ανήγειρε μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας – «Να βλέπουν και να σκέφτονται»
- Ευρωπαϊκά μαχητικά F-16 και Eurofighter σηκώθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικά drones στη Ρουμανία
- Καρίνα Σουλιάκ – Τελευταία σύντροφος του Έπσταϊν, κύρια κληρονόμος του, παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα
- Αρχεία Έπσταϊν: Η Κομισιόν κινεί έρευνα για τον πρώην επίτροπο της Βρετανίας, Πίτερ Μάντελσον
- Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν είναι σημαία ευκαιρίας να την υψώνουν ευκαιριακά οι προπαγανδιστές του Μαξίμου
- Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ