Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από την Κιργιζία ήταν ο ύποπτος της επίθεσης στο Μετρό

Από την Κιργιζία ήταν ο ύποπτος της επίθεσης στο Μετρό

Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη ή τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Το Ιnterfax μετέδωσε ότι αναζητούνται δύο άτομα, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο δράστης ήταν γεννημένος στην Κιργιζία και είχε σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Φωτογραφίες, βίντεο.

Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη ή τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Το Ιnterfax μετέδωσε ότι αναζητούνται δύο άτομα, ενώ σύμφωνα με άλλα ΜΜΕ ο δράστης είναι ένας 22χρονος από την Κεντρική Ασία που έχει σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρεται ότι στην επίθεση εμπλέκεται και μία γυναίκα.

Αργότερα, οι Αρχές στην Κιργιζία ανακοίνωσαν ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε γεννηθεί στη συγκεκριμένη χώρα, το 1995 και το όνομά του ήταν Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, και είχε και ρωσική ιθαγένεια.

{{{ map }}}
Σημειώνεται ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε βαγόνι του μετρό ανάμεσα στους σταθμούς Tekhnologichesky Institut και Sennaya Ploshchad.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν την έκρηξη ως τρομοκρατική επίθεση και έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση.

Το γεγονός ότι βρέθηκε ένας ακόμα εκρηκτικός μηχανισμός σε άλλο σταθμό δείχνει, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι επρόκειτο για συντονισμένη επίθεση.

Σε μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον δράστη της επίθεσης στο μετρό, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το βράδυ τον σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση και απέθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Μαζί του επικοινώνησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας του στη Ρωσία.

Είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Αγίας Πετρούπολης (το χρησιμοποιούν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά) μπαίνει στο στόχαστρο.

Το 2010 είχε σημειωθεί επίθεση στο Μετρό της Μόσχας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι.

Το 2011 εξερράγη βόμβα σε τρένο υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 130 τραυματίστηκαν.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024