Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το pembrolizumab προς έγκριση ως θεραπεία του Κλασικού Λεμφώματος Hodgkin

Το pembrolizumab προς έγκριση ως θεραπεία του Κλασικού Λεμφώματος Hodgkin

Το pembrolizumab έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τη θεραπεία ασθενών με ανθεκτικό στη θεραπεία ή υποτροπιάζων Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin (Classical Hodgkin Lymphoma - cHL), στους οποίους απέτυχε η αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων σε συνδυασμό με μπρεντουξιμάμπη βεδοτίνη ή που δεν επιδέχονται μεταμόσχευσης και η θεραπεία με μπρεντουξιμάμπη βεδοτίνη απέτυχε.

Το pembrolizumab έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τη θεραπεία ασθενών με ανθεκτικό στη θεραπεία ή υποτροπιάζων Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin (Classical Hodgkin Lymphoma – cHL), στους οποίους απέτυχε η αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων σε συνδυασμό με μπρεντουξιμάμπη βεδοτίνη ή που δεν επιδέχονται μεταμόσχευσης και η θεραπεία με μπρεντουξιμάμπη βεδοτίνη απέτυχε.

Το επόμενο στάδιο πλέον είναι η εξέταση της εισήγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την έγκριση των προαναφερόμενων ενδείξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την τελική απόφαση να αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Το Λέμφωμα Hodgkin είναι ένας τύπος λεμφώματος που αναπτύσσεται στα λευκά αιμοσφαίρια, που ονομάζονται λεμφοκύτταρα, τα οποία αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Το Λέμφωμα Hodgkin μπορεί να ξεκινήσει σχεδόν παντού – πιο συχνά σε λεμφαδένες στο άνω μέρος του σώματος, με τα συνηθέστερα σημεία να είναι στο στήθος, το λαιμό ή κάτω από τα χέρια. Σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν περίπου 66.000 νέες περιπτώσεις Λεμφώματος Hodgkin και 25.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το 2012. Το Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin ποτελεί περίπου το 95% του συνόλου των περιπτώσεων Λεμφώματος Hodgkin στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η θετική γνωμοδότηση βασίστηκε στα αποτελέσματα των μελετών KEYNOTE-087 και KEYNOTE-013. Αυτές οι πολυκεντρικές, ανοιχτές μελέτες, αξιολόγησαν ασθενείς στους οποίους απέτυχε η αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων σε συνδυασμό με μπρεντουξιμάμπη βεδοτίνη ή που δεν επιδέχονται μεταμόσχευσης και η θεραπεία με μπρεντουξιμάμπη βεδοτίνη απέτυχε. Η συμμετοχή των ασθενών στις δύο μελέτες ήταν ανεξάρτητη από την έκφραση των όγκων τους αναφορικά με το βιοδείκτη PD-L1. Τα κύρια σημεία αποτελεσματικότητας που αξιολόγησαν οι μελέτες ήταν το συνολικό ποσοστό ανταπόκρισης και το ποσοστό πλήρους ύφεσης ενώ δευτερευόντως αξιολογήθηκε η διάρκεια της ανταπόκρισης, η επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου και η συνολική επιβίωση.

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024