Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία Βιβλίου Public 2017: Υποψηφιότες και νέα κατηγορία

Βραβεία Βιβλίου Public 2017: Υποψηφιότες και νέα κατηγορία

Tα Βραβεία Βιβλίου Public παρουσιάζουν και μια καινοτομία για φέτος, εισάγοντας μια νέα κατηγορία Βραβείου, αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου.

Τα Bραβείου Bιβλίου Public πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά, δίνοντας «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2016).

Φέτος, για πρώτη φορά το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει το αγαπημένο του ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, γεγονός που είχε αναφερθεί κατά τη διάρκεια της περσινής απονομής των βραβείων.

Στόχος της νέας αυτής κατηγορίας είναι, να προβάλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησης και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο τους.

Οι αναγνώστες καλούνται να ψηφίσουν μέσα από εννιά διαφορετικές κατηγορίες και επιπλέον αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το microsite των βραβείων και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

  • 1η φάση έως 21 Απριλίου 2017:

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν εκδοτικοί οίκοι και έλεγξε τετραμελής μελής επιτροπή ότι τηρούν τα κριτήρια του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

  • 2η φάση έως 21 Μαΐου 2017:

Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης και τα 10 δημοφιλέστερα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από τη λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία ή βιβλιοπωλείο. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public αρχές Μαΐου.

Βραβεία κοινού

  1. Ελληνικό Μυθιστόρημα
  2. Ελληνικό Διήγημα
  3. Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
  4. Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
  5. Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
  6. Παιδική Λογοτεχνία
  7. Εφηβική Λογοτεχνία
  8. Ευ ζην
  9. Ήρωας-Ηρωίδα έμπνευση
  10. Ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο

Ειδικά βραβεία

Παράλληλα θα υπάρξουν και κατηγορίες βραβείων που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι Βραβείο Τιμώμενης Χώρας, Εκδοτικό Αποτύπωμα, Εικονογράφησης, ενώ θα υπάρξουν και τα βραβεία των Βιβλιοπωλείων Public παιδικό και ενηλίκων, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

Βραβείο Τιμώμενης Χώρας: Ιταλία

Με στόχο την ανανέωση και εξέλιξη του θεσμού και λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα των βιβλίων με την υπογραφή ξένων συγγραφέων που κυκλοφορούν στα ελληνικά, τα Public, από το 2016, επέλεξαν κάθε χρόνο να τιμούν μια διαφορετική χώρα και τους συγγραφείς της. Για το 2017 τιμώμενη χώρα είναι η Ιταλία, με τους τίτλους όπου έχουν κατατεθεί και έχουν μεταφραστεί από την ιταλική γλώσσα πρωτοτύπου στην ελληνική και έχουν κυκλοφορήσει το 2016.

Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα

Θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2017 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην τελετή απονομής βραβείων.

Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου

Ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες, εικονογράφους και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός παιδικού βιβλίου, θα επιλέξει το βιβλίο με την καλύτερη εικονογράφηση. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην Τελετή Απονομής Βραβείων.

Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public

Για τέταρτη χρονιά θα δοθεί και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:

1. Ενηλίκων όπου περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία από τις κατηγορίες Ελληνικό Μυθιστόρημα, Διήγημα, Ποίηση & Δοκίμιο, Μελέτη, Βιογραφία, Μαρτυρία
2. Παιδικά Βιβλία που περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Το κοινό που θα ψηφίσει τους μεγάλους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public 2017 διεκδικεί αυτομάτως και μια από τις 1.000 δωροεπιταγές, από 5€ έως 400€.
Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και στους αναγνώστες, με πολλές εμφανίσεις-έκπληξη από τον χώρο του πολιτισμού και του βιβλίου.

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024