
Στις Βρυξέλλες για συμμετοχή στη διαπραγμάτευση μεταβαίνει ο Γ.Σταθάκης
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο, πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλες προκειμένου να συμμετάσχει στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά εμποδίζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι τα ενεργειακά.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο, πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλες προκειμένου να συμμετάσχει στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σημειώνεται ότι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά εμποδίζοντας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι τα ενεργειακά.
Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδικά για τα ενεργειακά η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης έκανε τους θεσμούς να προχωρήσουν τις απαιτήσεις τους ένα βήμα παραπέρα από την ανυποχώρητη θέση τους για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ ζητώντας τώρα άμεση έναρξη της διαδικασίας εκποίησής τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εξέλιξη αυτή οδήγησε τις διαπραγματεύσεις για τα ενεργειακά στο Hilton σε πλήρες αδιέξοδο και υποχρέωσε τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να παραπέμψει το θέμα στον πρωθυπουργό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι


