Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελπίδες στον ΠΑΟ για συμμετοχή του Καλάθη στον «τελικό» με Ρεάλ

Ελπίδες στον ΠΑΟ για συμμετοχή του Καλάθη στον «τελικό» με Ρεάλ

Με τον Νικ Καλάθη να «βγάζει» μέρος του προγράμματος ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής κρίσιμης αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, για την 26η αγωνιστική της Euroleague. Εξάλλου, ως «τελικό» χαρακτήρισε τον αγώνα, ο τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ. Παράλληλα, ο Καταλανός έπλεξε το εγκώμιο του Σέρχιο Γιουλ, ενώ αναφέρθηκε και στο βαθμό ετοιμότητας του Τζέιμς Γκιστ.

Με τον Νικ Καλάθη να «βγάζει» μέρος του προγράμματος ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής κρίσιμης αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Ο αρχηγός των «πράσινων», ο οποίος ταλαιπωρείται από μία τενοντίτιδα στο δεξί του γόνατο και εχθές απείχε από την προπόνηση ακολουθώντας θεραπευτική αγωγή, αισθάνεται καλύτερα και λογικά θα δηλώσει κανονικά «παρών» στην αυριανή «μάχη» με τη «Βασίλισσα».

Τα πάντα βέβαια θα κριθούν στην αυριανή πρωινή προπόνηση, όταν και θα δοκιμάσει να ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα.

Πασκουάλ: «Τελικός για μας»

Εξάλλου, ως «τελικό» χαρακτήρισε τον αγώνα, ο τεχνικός των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ. Παράλληλα, ο Καταλανός έπλεξε το εγκώμιο του Σέρχιο Γιουλ, ενώ αναφέρθηκε και στο βαθμό ετοιμότητας του Τζέιμς Γκιστ.

«Ισως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, παίζει απίστευτο μπάσκετ, με απίστευτους παίκτες», είπε αρχικά ο Πασκουάλ στη media day του «τριφυλλιού και συνέχισε: «Ξέρουμε ότι αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να παίξουμε καλά, περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο ΟΑΚΑ να βοηθήσει την ομάδα. Ξέρουμε ότι μετά τις δύο ήττες με την Νταρουσάφακα και την Ζαλγκίρις αυτό το παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Νομίζω ότι είναι ώρα για την ομάδα να είναι ενωμένη, οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι οι φίλαθλοι, για να κάνουμε το καλύτερο. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε όπως είμαστε συνήθως εντός έδρας και τότε θα έχουμε αρκετές πιθανότητες για τη νίκη».

Σχετικά με την ψυχολογία του Παναθηναϊκού μετά τις δύο διαδοχικές ευρωπαϊκές ήττες, είπε: «Πάντα τα προηγούμενα παιχνίδια επηρεάζουν τα επόμενα. Όμως έχουμε δείξει βελτίωση τις τελευταίες μέρες, η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει καλύτερα. Παίξαμε άσχημα στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα και θα είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Απέναντι στη Ρεάλ όμως δεν πρέπει να κάνουμε μόνο αυτό, αλλά να είμαστε πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση και στα 40 λεπτά».

Αναφορικά με την τον τρόπο αντιμετώπισης του Σέρχιο Γιουλ: «Ο Σέρχιο Γιουλ όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σίγουρα. Εχει απίστευτη ποιότητα, είναι φοβερός στα κρίσιμα σημεία και ασφαλώς τον ξέρουμε καλά. Όμως ακόμα κι αν τον ξέρεις καλά είναι δύσκολο να παίξεις άμυνα εναντίον του».

Σχολιάζοντας την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, είπε: «Ο Γκιστ βελτιώνεται κάθε μέρα, σίγουρα είναι νωρίς γι’ αυτόν. Θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024