Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρελθόν για τη Νότιο Κορέα η πρόεδρος Παρκ

Παρελθόν για τη Νότιο Κορέα η πρόεδρος Παρκ

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έγινε και η πρώτη πρόεδρος που εγκαταλείπει το αξίωμα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. To Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Βουλής και η Παρκ Γκεουν-Χιέ χάνει και την ασυλία της. Το σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται συμπαρέσυρε και τον κληρονόμο της Samsung.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έγινε και η πρώτη πρόεδρος που εγκαταλείπει το αξίωμα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. To Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Βουλής και η Παρκ Γκεουν-Χιέ χάνει και την ασυλία της.

Το οικονομικό σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται συμπαρέσυρε και τον κληρονόμο της Samsung.

O Eισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση κατηγορεί το αφεντικό της Samsung ότι πλήρωσε, ώστε να περάσει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων δύο θυγατρικών εταιρειών της Samsung.

Η Samsung έχει παραδεχθεί ότι έδινε χρήματα, όμως έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις για τη συγχώνευση.

Η πρόεδρος Παρκ κατηγορείται για συνέργεια στο σχέδιο της πλέον έμπιστης φίλης της, Τσόι σουν-Σιλ, να εκβιάσει μεγάλες βιομηχανίες, όπως η Samsung, ώστε να καταβάλουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε μυστηριώδη ιδρύματα της δεύτερης.

Έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ της προέδρου, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια και η ένταση. Ένας 72χρονος άνδρας τραυματίστηκε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε την είδηση η Βόρειος Κορέα. Η τηλεόραση του καθεστώτος μετέδωσε ότι η πρόεδρος είναι πλέον μια κοινή εγκληματίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024