Προκαλεί την Γερμανία ο ΥΠΕΞ του Ερντογάν από το έδαφός της
Προκλητικός και εμπρηστικός ο Τσαβούσογλου, επιδόθηκε σε «κήρυγμα» προς τη Γερμανία και την Ευρώπη -και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους. Μιλώντας από το Αμβούργο και την οικία του Τούρκου πρόξενου -δεδομένης της απαγόρευσης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη- κατηγόρησε τη Γερμανία για συστηματικές πολιτικές πιέσεις σε βάρος των Τούρκων στη χώρα.
Προκλητικός και εμπρηστικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιδόθηκε σε «κήρυγμα» προς τη Γερμανία και την Ευρώπη -και μάλιστα επί γερμανικού εδάφους.
Μιλώντας από το Αμβούργο και την οικία του Τούρκου πρόξενου -δεδομένης της απαγόρευσης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη- ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη Γερμανία για συστηματικές πολιτικές πιέσεις σε βάρος των Τούρκων υπηκόων στη χώρα.
«Μην μας δίνετε μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε απευθυνόμενος στο Βερολίνο για να καταγγείλει επίσης την Ευρώπη ότι υποστηρίζει «κάθε μορφή τρομοκρατίας» εναντίον της Τουρκίας.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σε συγκέντρωση Τούρκων πολιτών στην οικία του γενικού πρόξενου της Τουρκίας στο Αμβούργο, αφότου οι τοπικές αρχές μπλόκαραν αυτή τη φορά διά της… πλαγίας οδού προεκλογική συγκέντρωση εν όψει του τουρκικού δημοψηφίσματος.
Το Αμβούργο έβαλε λουκέτο στην αίθουσα όπου είχε προγραμματιστεί να μιλήσει ο Τσαβούσογλου επικαλούμενο προβλήματα πυρασφάλειας. Είχε προηγηθεί η απαγόρευση άλλων τριών προεκλογικών συγκεντρώσεων στο γερμανικό έδαφος, με την ένταση στις διμερείς σχέσεις να χτυπά «κόκκινο» και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φθάνει στο σημείο να μιλήσει για «ναζιστικές πρακτικές».
Από την οικία του Τούρκου πρόξενου ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση ότι ασκεί συστηματικά πιέσεις σε βάρος των Τούρκων υπηκόων στη Γερμανία και εμποδίζει όσους επιθυμούν να παραστούν σε συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του Ερντογάν.
Παράλληλα στράφηκε κατά της Ευρώπης λέγοντας ότι έχει «τεράστιο πρόβλημα ρατσισμού, ξενοφοβίας και ισλαμοφοβίας» και την κατηγόρησε ότι «στηρίζει κάθε μορφή τρομοκρατίας» σε βάρος της Τουρκίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον