Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με την πρωτοφανή καταγγελία του Τραμπ για «κοριούς» του Ομπάμα

Σάλος με την πρωτοφανή καταγγελία του Τραμπ για «κοριούς» του Ομπάμα

Παρά το ότι δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει την κατηγορία του, ο Τραμπ κατάφερε να φέρει άλλη μία καταιγίδα στην Ουάσινγκτον με την πρωτόγνωρης βαρύτητας καταγγελία πως ο Μπαράκ Ομπάμα «παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του» πριν τις εκλογές. Ο ίδιος ο Ομπάμα απορρίπτει τους ισχυρισμούς ενώ ακόμη και ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να παρουσιάσει στοιχεία -κάτι που δεν έχει κάνει.

Παρά το ότι δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει την κατηγορία του, ο Τραμπ κατάφερε να φέρει άλλη μία καταιγίδα στην Ουάσινγκτον με την πρωτόγνωρης βαρύτητας καταγγελία πως ο Μπαράκ Ομπάμα «παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του» πριν τις εκλογές.

Ο ίδιος ο Ομπάμα απορρίπτει τους ισχυρισμούς ενώ ακόμη και ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές καλούν τον Τραμπ να παρουσιάσει στοιχεία -κάτι που δεν έχει κάνει.

Η κόντρα που έχει ανοίξει ο Τραμπ με τον Ομπάμα, τον οποίο προ ημερών είχε παρουσιάσει ως δήθεν «υποκινητή» των διαρροών που αφορούσαν τις σχέσεις του επιτελείου του με τη Μόσχα, δεν βρίσκει εύκολα προηγούμενα στην αμερικανική ιστορία εναλλαγής προέδρων.

Ο ισχυρισμός ωστόσο ότι ο τέως παρακολουθούσε τις επικοινωνίες του Τραμπ πηγαίνει ακόμη παραπέρα και θάβει οριστικά την αμερικανική παράδοση «αρμονικής μετάβασης» στο Λευκό Οίκο.

Αντιδρώντας διά του εκπροσώπου του Κέβιν Λιούς, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε: «Ούτε ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε οποιοσδήποτε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διέταξε ποτέ παρακολούθηση οποιουδήποτε αμερικανού πολίτη».

«Κάθε υπόνοια περί του αντιθέτου είναι απλά ψευδής» τόνισε. Πρωταρχικός κανόνας της κυβέρνησης Ομπάμα, είπε ο εκπρόσωπος, ήταν να μην παρεμβαίνει ο Λευκός Οίκος σε ανεξάρτητες έρευνες που διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι η διάψευση δεν αναφέρεται στο ενδεχόμενο παρακολούθησης από τις δικαστικές Αρχές αλλά μόνο στα πεπραγμένα του Λευκού Οίκου.

Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων είναι η παρέμβαση του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπεν Σάσε, ο οποίος εμφανίστηκε να επικρίνει εμμέσως τον Τραμπ για την υποκίνηση της υπόθεσης.

Ο Σάσε είπε πως οι καταγγελίες του Τραμπ «είναι σοβαρές» και πως ο νυν πρόεδρος οφείλει να εξηγήσει πώς γνωρίζει και τι στοιχεία έχει για την φερόμενη παρακολούθηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024