Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H τσάντα είχε τη δική της ιστορία: Η περίπτωση της Ελισάβετ Β'

H τσάντα είχε τη δική της ιστορία: Η περίπτωση της Ελισάβετ Β’

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς έχει στην τσάντα της η βασίλισσα Ελισάβετ Β' με αποτέλεσμα να μην την αποχωρίζεται ποτέ. Η απάντηση -ή τουλάχιστον μία εκδοχή- ήρθε από τον ειδικό: η τσάντα είναι πολυεργαλείο που η Μεγαλειοτάτη χρησιμοποιεί για να στέλνει μηνύματα.

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί τι ακριβώς έχει στην τσάντα της η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με αποτέλεσμα να μην την αποχωρίζεται ποτέ.

Η απάντηση -ή τουλάχιστον μία εκδοχή- ήρθε από τον ειδικό: η τσάντα είναι πολυεργαλείο που η Μεγαλειοτάτη χρησιμοποιεί για να στέλνει μηνύματα.

Ο Χιούγκο Βίκερς, ιστορικός και «γκουρού» στα θέματα της βασιλικής οικογένειας μίλησε στο περιοδικό People και έδωσε παραδείγματα: όταν η βασίλισσα περνά την τσάντα από το ένα χέρι στο άλλο είναι για να δώσει το μήνυμα ότι ολοκληρώνεται η συζήτηση που έχει με κάποιο πρόσωπο.

Όταν τη βάζει πάνω στο τραπέζι -σε κάποιο επίσημο γεγονός- είναι για να ενημερώσει τους υπεύθυνους της προσωπικής της ασφάλειας ότι είναι έτοιμη προς αναχώρηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα «εξαρτήματα» που χρησιμοποιεί η 90χρονη μονάρχης: η βέρα για παράδειγμα, την οποία αν αρχίσει να γυρίζει στο δάχτυλό της είναι για να εξηγήσει ότι θέλει να αλλάξει άμεσα το θέμα της συζήτησης.

To ίδιο θα συμβεί αν η βασίλισσα ακουμπήσει κάτω την τσάντα. Τότε ο καλεσμένος που συνομιλεί μαζί της θα νιώσει την ανάσα ενός υπεύθυνου στο αφτί του να του λέει κάτι πολύ ευγενικό, όπως: «Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θέλει να σας γνωρίσει.»

Δεν είναι βέβαιο ότι όντως ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να γνωρίσει τον καλεσμένο. Το βέβαιο είναι ότι η Μεγαλειοτάτη δεν επιθυμούσε περαιτέρω συζήτηση. Όλο αυτό όμως θα έχει γίνει διακριτικά και με απόλυτη ευγένεια.

Στο ίδιο το Παλάτι του Μπάκινχαμ υπάρχει και ένα διακριτικό κουμπί: η Ελισάβετ θα το πατήσει, προκειμένου το προσωπικό να ανοίξει τις πόρτες για την έξοδο των καλεσμένων.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024