Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κατηγορώ» της Σαββαϊδου ενώπιον του ΣτΕ για την αποπομπή της

«Κατηγορώ» της Σαββαϊδου ενώπιον του ΣτΕ για την αποπομπή της

Το δικό της κατηγορώ κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε την αποπομπή της από τη θέση της Γενικής Γρανμματέως Εσόδων, τον Οκτώβριο του 2015, εξαπολύει με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Κατερίνα Σαββαΐδου.

Το δικό της κατηγορώ κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε την αποπομπήτης από τη θέση της Γενικής Γρανμματέως Εσόδων, τον Οκτώβριο του 2015,εξαπολύει με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η κα Σαββαίδου έχει προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου ΑκυρωτικούΔικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να αναμένεται να εκδώσει τηναπόφασή του μέχρι το καλοκαίρι.

Η κα Σαββαίδου ανέλαβε καθήκοντα γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδωντην 25η Ιουνίου 2014 και με την προσφυγή της που συζητήθηκε σήμερααναφέρει πως η απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας αφού ελήφθηόχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι η αιτούσα δενήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Επίσης, υποστήριξε ότι η πολιτικήεμπάθεια απέναντί της προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουντην επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματείαςκαι τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας τηςνα την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Ανεφερε ακόμα πως με το υπ΄ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του ΣυμβουλίουΠλημμελειοδικών Αθηνών, κρίθηκε ότι να μην γίνει σε βάρος τηςκατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μηνπαραπεμφθεί σε δίκη.

Η δίωξη σε βάρος της ειχε ασκηθεί διότι φερόταννα είχε δώσει χρονικό περιθώριο ενός έτους –και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος– στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου νααποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επίτης αξίας των διαφημίσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024