ΟΛΠ: Πρόγραμμα εθελουσίας για εργαζομένους με θεμελιωμένο δικαίωμα σύνταξης
Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, γνωστοποιήθηκε με εγκύκλιο που διένειμε η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως κίνητρο για αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δίνεται το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο, για πέντε έτη.
Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, γνωστοποιήθηκε με εγκύκλιο που διένειμε η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζομένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως κίνητρο για αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, δίνεται το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ το χρόνο, για πέντε έτη.
Το θέμα έχει προβληματίσει τους εργαζομένους, καθώς, όπως ανέφεραν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι δεν δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία να συμμετέχουν σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που θα λαμβάνουν ως σύνταξη, είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που παίρνουν τώρα και μάλιστα σε περίοδο κρίσης.
Πηγές από την εταιρεία ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες συζητήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων του ΟΛΠ με εκπροσώπους της διοίκησης, για τη διετή σύμβαση εργασίας που είχε ξεκινήσει το 2015 και λήγει στα τέλη του φετινού Ιουλίου, με τρίμηνη μετενέργεια. (σσ το χρονικό διάστημα, μετά την παράταση ισχύος των ορών της ΣΣΕ, κατά το οποίο παραμένουν ενεργοί οι κανονιστικοί όροι των ΣΣΕ μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Ο Μικ Τζάγκερ λέει ότι «δεν υπάρχει τίποτα καλό στο να μεγαλώνεις»
- Η επιστήμη ξέρει γιατί σήμερα νιώθουμε πιο πολύ νοσταλγία από ποτέ
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
- Το νέο μουσείο του Τζορτζ Λούκας στο Λος Άντζελες προσφέρει δωρεάν είσοδο στους κατοίκους της γειτονιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442