Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Καμίνης: Ζητά παράταση για αιτήσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 10 ημέρες, ζητεί ο δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, απέστειλε σχετική επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, επικαλούμενος την «τραγική κατάσταση», που εξακολουθεί να επικρατεί στις υπηρεσίες όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις, εξαιτίας προβλημάτων στο πληροφοριακό σύστημα.

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 10 ημέρες, ζητεί ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, απέστειλε σχετική επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επικαλούμενος την «τραγική κατάσταση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, που εξακολουθεί να επικρατεί στις υπηρεσίες όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις, εξαιτίας προβλημάτων στο πληροφοριακό σύστημα.

Ένα απ’ αυτά, είναι και η αδυναμία εισαγωγής στο πληροφορικό σύστημα του αρχείου των αδειών παραμονής των πολιτών τρίτων χωρών, για την αυτόματη διασταύρωση.

Ο κ. Καμίνης ζητά να υπάρξει συντονισμός με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να διευρυνθεί ο ρόλος των εννέα ΚΕΠ του δήμου Αθηναίων, ώστε να δέχονται μετανάστες, έστω και αν απαιτείται απλά η επίδειξη της άδειας παραμονής, να επεκτείνει το υπουργείο το δίκτυο των σημείων εξυπηρέτησης και να ενισχυθούν τα υπάρχοντα του δήμου με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό από το υπουργείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024