Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Να πάμε σε προγραμματική σύγκλιση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Φίλης: Να πάμε σε προγραμματική σύγκλιση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης με τις δυνάμεις του Κέντρου και τη Σοσιαλδημοκρατία εισηγείται εκ νέου ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Δεν μπορεί να πασχίζει ο Τσίπρας να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα να μην κάνουμε τίποτα» λέει χαρακτηριστικά και σπεύδει να βεβαιώσει πως η στήριξή του στο έργο της κυβέρνησης είναι δεδομένη.

Την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης με τις δυνάμεις του Κέντρου και τη Σοσιαλδημοκρατία εισηγείται εκ νέου ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αν και λέει πως γνωρίζει ότι η συνεργασία αυτή δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υποστηρίζει ότι «πρέπει να αναζητήσουμε συνεργασίες με τον κεντρώο χώρο και αυτός στη χώρας μας εκφράζεται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

» Δεν μπορεί να πασχίζει ο Τσίπρας να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα να μην κάνουμε τίποτα. Δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει όμως να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν οι προγραμματικές συγκλίσεις. Σε αυτή την προοπτική πρέπει να ψηφιστεί ως εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική για τις επόμενες και όχι τις μεθεπόμενες εκλογές, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας της Αριστεράς».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ο κ. Φίλης αναφέρει πως αυτή έγινε για συγκυριακούς και όχι στρατηγικούς λόγους, ενώ σχετικά με την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση δήλωσε πως η στήριξη στο έργο της και τον πρωθυπουργό είναι δεδομένη.

Επίσης, επαναλαμβάνει την κριτική του για τα εξοπλιστικά λέγοντας «ξαφνικά ακούμε για εξοπλισμούς ύψους δύο δισ. ευρώ. Πού αποφασίστηκαν; Και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας; Να υπενθυμίσω ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα για τους μισθούς ενστόλων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024