Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δένδιας: Η κυβέρνηση ένωσε τους δανειστές στον χειρότερο παρονομαστή

Δένδιας: Η κυβέρνηση ένωσε τους δανειστές στον χειρότερο παρονομαστή

«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, αναπόφευκτα θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. Προσθέτει ότι «παρά τις υπαρκτές διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να τους ενώσει, όσον αφορά στις απαιτήσεις από την Ελλάδα, στο χειρότερο δυνατό παρονομαστή».

«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, αναπόφευκτα θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όπως άλλωστε ζητάμε εδώ και αρκετό καιρό. Η εκκρεμότητα αυτή δεν είναι δυνατόν να παραταθεί» δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζει ότι «με διαφορετική διαχείριση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό και πολύ καλύτερο» σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Προσθέτει ότι «η χαμένη μέχρι στιγμής ευκαιρία συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα έδινε ‘ανάσα’ ρευστότητας στη χειμαζόμενη πραγματική οικονομία, είναι μια μόνο από τις μεγάλες συνέπειες της παράτασης της εκκρεμότητας».

Σημειώνει επίσης ότι «παρά τις υπαρκτές διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να τους ενώσει, όσον αφορά στις απαιτήσεις από την Ελλάδα, στο χειρότερο δυνατό παρονομαστή».

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εκτιμά ότι «το πιθανό λάθος έγινε ίσως το 2010, όταν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου τού άνοιξε την πόρτα». «Σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το σενάριο μιας αναδρομικής αλλαγής των συμμετεχόντων στο ελληνικό πρόγραμμα» αναφέρει ο Νίκος Δένδιας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024